Un adolescent de 14 ani, din comuna vasluiană Banca, este cercetat de către poliţişti pentru viol, după ce ar fi abuzat sexual un copil de zece ani. Autorităţile pentru Protecţia Copilului Vaslui au evaluat cazul şi aşteaptă o eventuală solicitare din partea părinţilor pentru a oferi o consiliere de specialitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un copil de zece ani a fost victima unui abuz sexual al unui prieten de joacă cu patru ani mai mare, susţin anchetatorii vasluieni, după ce băiatul ar fi fost violat pe un câmp din apropierea satului. Poliţiştii au început cercetările în acest caz după ce părinţii băiatului care ar fi fost violat au reclamat la Poliţie abuzul la care a fost supus fiul lor.

”Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurale Banca au deschis dosar penal pentru infracţiunea de viol. Cercetările în acest caz sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad astfel încât mai multe amănunte din dosar nu pot fi oferite”, a declarat, joi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Iulian Petre.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au evaluat cazul şi aşteaptă o eventuală solicitare din partea părinţilor pentru a oferi o consiliere de specialitate.

”Ne-am deplasat la domiciliul ambilor copii pentru evaluarea iniţială a cazurilor. În urma anchetei socio-familiale, s-a constatat că situaţia financiară a ambilor copii este peste medie astfel încât nu se impune separarea acestora de familia naturală”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Potrivit sursei citate, familiilor celor doi copii din care provin li s-a prezentat posibilitatea accesării de servicii de specialitate în condiţiile în care părinţii consideră că se impune acest lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.