Bărbatul de 66 de ani din judeţul Vaslui care a murit, joi după-amiază, după ce a căzut de pe turla unei biserici aflate în construcţie lucra ilegal pentru o întreprindere individuală. Firma în cauză a fost amendată de Inspecţia Muncii cu 25.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a constatat, în urma anchetei preliminare desfăşurate în cazul bărbatului de 66 de ani care a murit după ce a căzut de pe turla bisericii din localitatea Satu Nou, că victima nu avea contract de muncă la firma pentru care lucra.
 
În aceeaşi situaţie se afla şi un alt muncitor care făcea lucrări la biserică pentru aceeaşi întreprindere individuală cu sediul în municipiul Vaslui, care avea încheiat contract de prestări servicii cu parohia în care se află lăcaşul de cult.
 
În consecinţă, inspectorii de muncă au decis să amendeze firma cu suma de 20.000 de lei.
 
”Sancţiunea a fost aplicată pentru primirea la muncă a două persoane fără a le fi încheiate anterior începerii activităţii contractele individuale de muncă. De asemenea, s-a dispus sistarea activităţii şi amendarea cu 5.000 de lei a întreprinderii individuale pentru neluarea măsurilor ce se impun pentru lucru la înălţime”, a declarat, vineri, pentru News.ro, inspectorul şef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.
 
Potrivit sursei citate, întreprinderea individuală ar putea primi şi alte sancţiuni pentru posibilele deficienţe care ar mai putea fi constatate până la finalizarea cercetărilor în acest caz.
 
De asemenea, poliţiştii continuă propria anchetă în acest caz, pentru ucidere din culpă.
 
Bărbatul de 66 de ani a murit în cursul după-amiezii de joi, după ce a căzut de la aproximativ opt metri înălţime de pe turla bisericii aflate în construcţie în localitatea Satu Nou pe o suprafaţă din beton. Muncitorul era prins cu o centură de o scară din lemn pusă pe schela pe care lucra, însă acesta s-a smuls din cuiele în care era fixată pe turlă. Impactul cu suprafaţa betonată i-a fost fatal, echipajul medical solicitat la intervenţie constatând decesul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.