Poliţia şi Protecţia Copilului Vaslui au declanşat o anchetă în cazul unui băiat de zece ani care a ajuns la spital cu numeroase echimoze pe corp după ce a fost bătut de către mama sa cu fierul de călcat. Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele femeii pentru rele tratamente aplicate minorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, ancheta în acest caz a fost începută după ce copilul de zece ani, din localitatea Griviţa, a fost găsit de către un echipaj de poliţie în gara de la Bârlad având numeroase echimoze pe corp. Băiatul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde a spus cadrelor medicale că a fost bătut de către mama sa cu un fier de călcat.

”Copilul susţine că a fost agresat fizic de către mama sa. În consecinţă, pe numele femeii a fost întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale”, a declarat, marţi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Silvia Manta.

Sesizaţi de către Poliţie, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au intervenit în acest caz, urmând ca, odată cu externarea băiatului, acesta să fie internat într-un centru de plasament.

De asemenea, un frate de-al copilului, în vârstă de patru ani, a fost scos din familie şi dat în plasament la familia extinsă.

”Rolul instituţiei noastre într-o astfel de situaţie se limitează la acompanierea copilului în fiecare etapă judiciară pentru asigurarea confortului psiho-emoţional şi a dreptului copilului. S-a constatat o situaţie de risc pentru copii în cadrul familiei naturale privind securitatea acestora, ceea ce a determinat demersul instituţiei de a prelua cei doi copii în sistemul de protecţie socială”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Băiatul de zece ani a afirmat faţă de cadrele medicale că a fost bătut de către mama sa pe motiv că nu-i spunea ”mamă”, după ce femeia s-a recăsătorit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.