Paisprezece magazii care aparţin unor blocuri din Bârlad, judeţul Vaslui, au fost afectate, luni, de un incendiu, intervenţia pompierilor fiind îngreunată de cantitatea mare de materiale inflamabile depozitate acolo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Potrivit ISU Vaslui, un incendiu a izbucnit la mai multe magazii din municipiul Bârlad, pe strada Florilor (în spatele Liceului Pedagogic). Acolo au intervenit Detaşamentul de pompieri Bârlad, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD tip B2 şi echipaje specializate, pentru limitarea şi lichidarea incendiului.

”La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta prin ardere generalizată în zece dintre magazii şi exista pericolul de propagare la încă douăzeci. Intervenţia a fost îngreunată de multitudinea de materiale inflamabile care erau depozitate în magazii”, a arătat sursa citată.

Nu au fost înregistrate persoane rănite sau intoxicate cu fum ori alte gaze toxice.

FOTO: ISU Vaslui
FOTO: ISU Vaslui

După aproximativ o oră, incendiul a fost lichidat. În urma acestuia, au ars bunurile depozitate în 14 magazii, pe o suprafaţă de aproximativ 65 de metri pătraţi. În plus, s-a deteriorat tencuiala din 15 magazii, pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi.

Pompierii au reuşit să salveze alte 15 magazii.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spaţiu închis.

Blocurile din zonă au fost prevăzute încă din momentul construcţiei cu sobe de teracotă. Astfel, fiecare apartament avea câte o sobă de teracotă şi câte un spaţiu de depozitare/magazie cu o suprafaţă de circa cinci metri pătraţi fiecare. În timp, majoritatea magaziilor nu au mai fost folosite pentru depozitarea lemnelor şi cărbunilor, ci pentru depozitarea diverselor lucruri care prisoseau prin locuinţe. Unele dintre magazii au fost părăsite, iar acolo au început să se adune persoane fără adăpost.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.