Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie cu referire la protecţia mediului înconjurător şi delapidare, săvârşite în perioada 2018 – 2022, privind neîncasarea unor venituri de la bugetul local al unei unităţi administrative teritoriale şi administrarea, respectiv folosirea nelegală a unui lac de acumulare de pe râul Olt. Potrivit unor surse, cel cercetat este primarul comunei Dragoesti, din Vâlcea, în legătură cu lacul de acumulare Zăvideni, de pe râul Olt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În cursul zilei de 3 martie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instituţia competentă, se efectuează 33 de percheziţii domiciliare, dintre care 6 sunt efectuate de poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, iar restul de 27 de către poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea, pe raza judeţelor Vâlcea şi Olt.
 
Trei dintre aceste percheziţii sunt efectuate la sediul unei instituţii publice, iar celelalte la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.
 
Tot în cursul acestei zile, mai multe persoane vor fi conduse cu mandat de aducere pentru audieri la sediul unităţii de parchet.
 
În cauză, se beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea şi Grupării de Jandarmi Mobilă “Fraţii Buzeşti” Craiova.
 
DGA precizează că aceasta este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură  penală, având ca scop crearea cadrului  procesual de administrare  a probatoriului, sens în care activităţile efectuate nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de  nevinovăţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.