Poliţiştii din Vâlcea au deschis dosar penal, după ce şeful Gărzii de Mediu a publicat imagini cu o groapă ilegală de deşeuri din comuna Fârtăţeşti. Cercetările vizează "eliminarea de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale din domeniu".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere articolele apărute în spaţiul online referitoare la o groapă ilegală de gunoi din comuna Fârtăţeşti, judeţul Vâlcea, poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Măciuca s-au deplasat la faţa locului, în comuna Fârtăţeşti, iar în urma constatărilor, a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de «eliminarea de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale din domeniu» conform prevederilor legii 211 din  2011 privind regimul  deşeurilor”, a transmis, vineri, IPJ Vâlcea.

Sursa citată a precizat că cercetările sunt continuate de politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, pentru lămurirea situaţiei de fapt.

Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a anunţat, joi după-amiază, că a fost găsită o groapă ilegală de gunoi, administrată chiar de către primăria dintr-o comună din Vâlcea.

Berceanu a publicat şi imagini cu maşinile care transportau gunoaiele.

Doar joi, primăria a îngropat în pământ 11 tone de deşeuri.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.