Un bărbat a fost salvat de la înec, joi, dintr-un lac de acumulare, în zona hidrocentralei Ciunget din Vâlcea, el fiind transportat la spital deoarece se afla în şoc hipotermic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a anunţat că pompierii au fost solicitaţi, joi, pentru salvarea unui bărbat de 46 de ani, din localitatea Malaia, aflat într-un lac de acumulare, în pericol să se înece în zona hidrocentralei Ciunget.  

“Acesta a fost ancorat cu o funie de o altă persoană aflată în zonă, însă acesta a sunat la 112 cerând ajutor, deoarece nu poate să îl aducă la mal. Bărbatul în cauză este conştien, dar nu se reuşeşte extragerea acestuia. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri, un echipaj SMURD şi un echipaj cu autovehicul de teren cu o barcă. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, victima a fost extrasă de persoanele aflate la faţa locului. Bărbatul are funcţii vitale, se afla în şoc hipotermic”, a transmis ISU Vâlcea.  

Bărbatul a fost transportat de o persoană până la întâmpinarea ambulantei SMURD.  El a fost preluat de echipajul medical şi transportat spre CPU Brezoi.  

Bărbatul respectiv se afla în zonă cu mai mulţi prieteni, la scăldat. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.