Un bărbat în vârstă de 61 de ani din judeţul Vâlcea a fost arestat preventiv, vineri, sub acuzaţia de trafic de persoane, el fiind suspectat că, timp de mai multe luni, a obligat o femeie cu handicap să se prostitueze. Individul îţi ţinea victima într-o cameră sumat mobilată, încălzită precar şi fără baie şi o obliga să se prostitueze în parcări de TIR-uri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bărbatul a fost ridicat şi dus la audieri după ce, joi, procurorii DIICOT şi poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate au descins la locuinţa sa şi la locul în care o ţinea pe femeia pe care o exploata. 
 
”În cauză s-a reţinut că, începând cu luna noiembrie 2021, inculpatul a găzduit persoana vătămată într-o cameră de tip anexă din locuinţa sa (încăpere de aproximativ 5 metri, sumar mobilată şi încălzită necorespunzător, fără baie şi apă curentă) şi, profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia (persoană cu gradul II de handicap) şi prin constrângere morală, a transportat-o într-o parcare de tiruri din judeţul Vâlcea, unde a obligat-o să practice prostituţia în favoarea sa, însuşindu-şi integral sumele obţinute de aceasta”, informează DIICOT într-un comunicat dat publicităţii vineri.
 
Femeia exploatată, care are 36 de ani şi este din Călimăneşti, a primit de consiliere psihologică pe timpul audierilor, beneficiind de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală, menţionează anchetatorii.
 
De la locuinţa suspectului procurorii şi poliţiştii au ridicat 10.200 de euro, 2.700 de lei şi cinci telefoane mobile. Vineri, judecătorii, Tribunalul Vâlcea a admis propunerea procurilor D.I.I.C.O.T. şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.