Autorităţile anunţă că au decis, sâmbătă seară, izolarea unei zone de pe bulevardul Energeticienilor din Sectorul 3 al municipiului Bucureşti, după ce au fost semnalate scurgeri de gaze la o staţie de gaz petrolier lichefiat. La ora transmiterii acestei ştiri, în zonă nu mai există pericol. Prefectul municipiului Bucureşti anunţă că staţia era închisă în urma unui control făcut în urmă cu trei zile. Reprezentantul ISU Bucureşti a precizat că au fost evacuate persoanele aflate într-o sală de sport aflată în proximitatea staţiei GPL, unde se desfăşura un meci de handbal şi 50 de persoane din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Colonelul Alexandru Precup, inspectorul şef ISU Bucureşti, a declarat că la faţa locului au ajuns 5 autospeciale cu apă şi spumă, precum şi un echipaj de prim ajutor şi o autospecială.

”În prima fază, am făcut un dispozitiv de perdea de apă peste respective butelie de GPL, după care, împreună cu reprezentantul operatorului economic, s-a montat urgent o supapă de siguranţă şi în momentul de faţă nu mai sunt scăpări în atmosferă”, a precizat reprezentantul ISU.:

Acesta a precizat că au fost evacuate persoanele aflate într-o sală de sport aflată în proximitatea staţiei GPL, unde se desfăşura un meci de handbal şi 50 de persoane din zonă. 

”Nu mai există niciun perico, încercăm acum să vină o autocisternă să facă tranzvazarea gazului”, a mai spus inspectorul şef, el adăugând că pompierii vor rămâne în zonă.

 ISU Bucureşti Ilfov a precizat că se va menţine perimetrul de siguranţă stabilit pe raza de 100 de metri până la transvazarea încărcăturii de gaz.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov anunţă, sâmbătă seară, că pompierii intervin pe bulevardul Energeticienilor din sectorul 3 al Capitalei, unde au fost semnalate scăpări de gaze la un robinet alunei staţii GPL. 
 
”Se acţionează pentru evacuarea populaţiei pe o rază de 100 de metri pentru siguranţa acesteia până la remedierea situaţiei. Acţionăm cu perdea de apă asupra buteliei. Intervin cinci autospeciale de stingere”, au transmis reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.
 
Peste robinetul iniţial a fost montat un robinet de siguranţă iar la ora transmiterii acestei ştiri nu se mai simte miros de gaze. În plus, zona a fost izolată. Măsurătorile făcute arată că nu mai sunt scăpări de gaze. 
 
Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a declarat într-o intervenţie la Digi 24 că staţia în care au existat scurgeri de gaze de la o supapă de supraplin era închisă, după ce, în urmă cu trei zile, ISCIR a constatat că amplasamentul actual nu mai respectă amplasamentul iniţial pentru care au fost emise avize.
 
”Scurgerile sunt de la supapă de supraplin, staţia nu funcţiona în ultimele trei zile, iar în acest moment important de spus este că scurgerea a fost oprită şi nu s-au evacuat persoane din locuinţe, s-a izolat doar perimetrul”, a precizat prefectul Capitalei.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.