Un autocar cu părinţi şi copii ucrainieni s-a răsturnat sâmbătă, în jurul orei 3.00 la Garoafa, pe DN 2 – E 85. Şoferul a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un podeţ, după care s-a răsturnat pe o parte, relatează presa locală. Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a precizat pentru News.ro că în total 23 de persoane au ajuns la spital, printre acestea aflându-se şi patru copii cu vârste între 5 şi 16 ani. 36 de persoane dintre victimele accidentului petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă la Garoafa au fost îmbarcate într-un autocar şi au plecat către vama Siret pentru a ajunge în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vrancea 36 dintre pasagerii aflaţi în autocarul care s-a răsturnat, femei şi copii, au fost urcate într-un autocar şi au plecat deja spre vama Siret, 2 persoane au fost preluate de familie cu un autoturism iar unul dintre şoferii autocarului a rămas cu reprezentantul firmei de transport să se ocupe de autocarul avariat. 4 dintre victimele accidentului au rămas internate în cadrul Spitalului Judeţean Focşani.

Sâmbătă  în jurul orei 02:27 un apel la numărul unic de urgenţă 112, anunţa că un autocar în care se aflau 43 de pasageri de cetăţenie ucraineană, care circula pe sensul de mers înspre Adjud, s-a răsturnat în afara părţii carosabile pe DN 2 E 85, la intrarea în localitatea Garoafa. Autocarul, în care se aflau în afara şoferilor doar femei şi copii se deplasa dinspre Istanbul spre Ucraina. Având în vedere gravitatea evenimentului a fost activat Planul Roşu şi a fost activată grupa operativă de la nivelul ISU Vrancea fiind mobilizate de urgenţă  1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de transport persoane şi victime multiple, 4 ambulanţe SMURD şi 6 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea, 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 3 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 1 microbuz transport persoane. 

La locul evenimentului a fost amplasat un Post Medical Avansat pentru triajul victimelor. Au fost transportate la spital 20 de persoane, printre care 4 copii cu vârste între 5 şi 16 ani. Celelalte 23 persoane au fost transportate la Centrul de Primire Refugiaţi din Focşani. Ulterior, 3 persoane din cele ajunse la Centrul de Primire Refugiaţi au solicitat evaluare medicală şi au fost transportate la spital. 

17 din cele 20 de persoane ajunse iniţial la spital prezentau răni minore şi au fost externate câteva ore mai târziu singurele ramase sub supravegherea medicilor fiind 3 femei cu vertebre dislocate, un umăr disclocat şi o durere cervicală.

În ceea ce priveşte cauzele producerii accidentului, din primele constatări ale Poliţiei Rutiere, acesta s-a produs urmare a stării de oboseală a şoferului care a părăsit partea carosabilă, a intrat într-un şanţ şi, în contact cu un podeţ, s-a răsturnat. 

UPDATE - Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a declarat pentru News.ro, că sîmbătă dimineaţă, în jurul orei 02.36, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost activat Planul roşu de intervenţie, după ce un apel primit în jurul orei 02:27 la numărul unic de urgenţă 112, anunţa că un autocar în care se aflau 43 de pasageri de cetăţenie ucraineană, care circula pe sensul de mers înspre Adjud, s-a răsturnat în afara părţii carosabile pe DN 2 E 85, la intrarea în localitatea Garoafa.

Astfel, la faţa locului au fost mobilizate de urgenţă şi au acţionat gradual: o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport persoane şi victime multiple, patru ambulanţe SMURD şi şase ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi un microbuz transport persoane.
Prefectul judeţului Vrancea a menţionat că au mai intervenit cinci echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Garoafa şi Secţia Drumuri Naţionale Focşani cu un echipaj, pentru sablarea carosabilului.
Totodată, la locul evenimentului a fost amplasat un Post Medical Avansat pentru triajul victimelor. 
Nicuşor Halici a menţionat că au fost transportate la spital 20 de persoane, printre care patru copii cu vârste între 5 şi 16 ani. Celelalte 23 persoane au fost transportate la Centrul de Primire Refugiaţi din Focşani. Ulterior, trei persoane din cele ajunse la Centrul de Primire Refugiaţi au solicitat evaluare medicală şi au fost transportate la spital.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Autocarul cu numere de Ucraina mergea din direcţia Focşani spre Adjud. Accidentul s-a produs chiar la troiţă. Din fericire nu a murit nimeni. Copiii şi părinţii vor fi duşi la Focşani pentru a fi cazaţi”, a precizat primarul comunei Garoafa, Laurenţiu Diaconu, aflat la faţa locului, relatează editiedevrancea.ro.

Două persoane ar fi rănite şi primesc ajutor de urgenţă. Mai multe mame cu copii mici au fost văzute în siguranţă. La faţa locului a fost amplasat şi un cort de prim ajutor. 

La Centrul de Primire Refugiaţi din Focşani au ajuns deja 6 persoane cu cetăţenie ucraineană, 2 femei si 4 copii, relatează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.