Poliţiştii din Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au făcut, sâmbătă dimineaţă, 15 percheziţii domiciliare la adrese din municipiul Bârlad şi din oraşul Murgeni, în dosare care vizează loviri sau alte violenţe, ameninţare, distrugere, furt calificat şi infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor. La Bârlad, percheziţii s-au desfăşurat în cartierul Podeni, unde este instituită zonă de specială de siguranţă publică şi unde au avut loc conflicte între mai multe persoane în ultimii ani. În urma acestor acţiuni, 18 bărbaţi şi o femeie au fost duşi la audieri la Poliţia Bârlad, iar un tânăr cu mandat de arestare emis de autorităţile din Belgia a fost găsit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Poliţia Judeţeană Vaslui a anunţat că, în urma percheziiţlor, au fost găsite şi ridicate: două arme de tip pistol airsoft, peste 20.000 de lei şi 2.200 de ţigarete (despre care există suspiciunea că ar proveni din activitatea infracţională), corpuri tăietoare-întepătoare (40 de bucăţi), corpuri contondente (10 bucăţi), bastoane telescopice cu funcţie electro-şoc (6 bucăţi) şi alte bunuri care fac obiectul cercetării.

Totodată, au fost puse în executare 19 mandate de aducere, pe numele a 18 bărbaţi şi al unei femei, cu vârste cuprinse între 16 şi 49 de ani, toţi din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, persoanele fiind duse la sediul Poliţiei Municipiului Bârlad, pentru cercetări.

În cadrul acţiunii, în oraşul Murgeni, a fost prins un bărbat de 20 de ani, din aceeaşi localitate, urmărit în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Belgia. El a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, pentru dispunerea măsurilor legale.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "Astăzi, 30 aprilie 2022, peste 110 poliţişti şi 40 de jandarmi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pun în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară, la adrese din municipiul Bârlad şi oraşul Murgeni. În cauzele penale în care au fost dispuse percheziţiile, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare, distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, furt calificat şi infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor", a anunţat Poliţia Judeţeană Vaslui.

Ancheta este în curs de desfăşurare, poliţiştii vasluieni urmând a efectua cercetări, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui şi ai Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău “Alexandru cel Bun”.

Percheziţiile au loc, în municipiul Bârlad, în cartierul Podeni, acolo unde este instituită şi zonă de specială de siguranţă publică. Percheziţiile se desfăşoară în cadrul unor dosare penale (lovire sau alte violente, amenintare, distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice), întocmite ca urmare a unor conflicte între mai multe persoane, din perioada 2021-2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.