Mai multe echipaje de salvare au intervenit, vineri seară, în localitatea Păuşeşti Măglaşi, judeţul Vâlcea, unde două persoane au fost prinse sub un mal de pământ. Una dintre victime era îngropată până la gât, fiind inconştientă. După ce a fost extrasă, s-a constatat decesul, având semne incompatibile cu viaţa. Cealaltă persoană a fost scoasă de salvatori, fiind conştientă, şi a fost transportată la spital. Poliţiştii fac cercetări şi au stabilit că cei doi bărbaţi lucrau la extinderea reţelei de gaz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit IPJ Vâlcea, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băile Olăneşti au fost sesizaţi că, în localitatea Păuşeşti Măglaşi, s-ar fi surpat un mal de pământ peste două persoane.
 
”Din primele verificări efectuate, s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, cele 2 persoane, un bărbat de 31 de ani, din judeţul Iaşi, respectiv altul de 42 de ani, din judeţul Neamţ, în timp ce efectuau lucrări în vederea extinderii reţelei de gaz, ar fi fost surprinse de un mal de pământ care ar fi căzut peste acestea. În urma activităţilor desfăşurate, s-a reuşit scoaterea celor 2 persoane, însă bărbatul de 42 de ani nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul acestuia de către echipajul medical aflat la faţa locului”, a arătat Poliţia.
 
Trupul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei.
 
Celălalt bărbat a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
 
În continuare, poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului.
 
UPDATE - Tatăl celei de-a doua persoane, care asista la operaţiunile de salvare, a suferit un atac de panică, fiind evaluat de echipajul SMURD.
 
”A doua persoană, care fusese inconştientă încă de la începutul operaţiunilor de salvare, a fost extrasă, dar din nefericire, nu prezenta semne compatibile cu viaţa. Medicul prezent la locul intervenţiei a declarat decesul bărbatului”, a precizat ISU Vâlcea.
 
UPDATE - Potrivit ISU Vâlcea, una dintre persoane a fost scoasă şi este conştientă, fiind predată echipajului SAJ.
 
”Se lucrează în continuare pentru degajarea persoanei inconştiente”, a arătat sursa citată.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Incidentul a avut loc la Păuşeşti Măglaşi.
 
”Salvatorii vâlceni intervin în aceste momente, cu o ambulanţă SMURD, o autospecială de intervenţie rapidă, o autospecială de stingere, o descarcerare, un camion de intervenţie, precum şi cu un container multirisc pentru salvarea a două persoane surprinse de un mal de pământ. La faţa locului au fost trimise şi 2 ambulanţe SAJ”, a transmis ISU Vâlcea.
 
Conform sursei citate, o persoană este îngropată până la gât şi este inconştientă, iar cea de-a doua este îngropată până la brâu. Se acţioneaza cu lopeţi pentru degajarea pământului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.