Unul dintre suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner a fost adus în ţară, în noaptea de vineri spre sâmbătă, din Marea Britanie, anunţă ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu. Ea menţionează că între 27 şi 30 decembrie au fost aduşi în ţară alţi şapte fugari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner - Tribunalul Sibiu a confirmat arestarea preventivă a suspectului care a fost adus în ţară

”Germania, Finlanda, Marea Britanie, Olanda! Dacă vă întrebaţi ce legătură au cu România, acum pe final de an, vă spun că sunt statele de unde am adus alţi fugari. Azi-noapte a fost adus în ţară, din Marea Britanie, unul dintre suspecţii crimei de la Sibiu. Este vorba despre Ghiţă Laurenţiu, cercetat penal pentru omor calificat şi tâlhărie calificată. Pe 6 noiembrie, el şi alţi doi bărbaţi au intrat în casa unui om de afaceri din Sibiu pentru a fura bunuri de valoare. Cei trei au aplicat lovituri bărbatului rezultând în decesul acestuia”, a arătat Gorghiu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Ea a adăugat că, în intervalul 27-30 decembrie, au fost aduşi în ţară alţi 7 fugari: Hanţig Mihai-Nicolae, adus din Germania, condamnat la 4 ani de închisoare, pentru distrugere; Petrean Florin-Emanuel, adus din Germania, condamnat la 2 ani şi 5 luni de închisoare, pentru infracţiuni rutiere; Cujba Ioan-Alexandru, adus din Germania, condamnat la 2 ani, o lună şi 20 de zile de închisoare, pentru furt calificat şi infracţiuni rutiere; Corlăţan Daniel, adus din Finlanda, condamnat la 2 ani de închisoare, pentru furt calificat şi infracţiuni rutiere; Sârbu Constantin, adus din Olanda, condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, pentru lovire sau alte violenţe; Bercu Eduard Constantin, adus din Marea Britanie, condamnat la 1 an şi 4 luni, pentru infracţiuni rutiere;      Vartan Constantin, adus din Marea Britanie, condamnat la 11 luni de închisoare, pentru loviri sau alte violenţe.

”2023 a fost un an al provocărilor, prin prisma diferitelor fenomene şi comportamente infracţionale care au luat amploare. Însă au fost făcuţi paşi importanţi prin modificări legislative menite să prevină şi să stopeze unele dintre aceste provocări: traficul de droguri şi fugarii. Aducerea în ţară a fugarilor presupune un efort complex, conjugat şi continuu. Iar rezultatele sunt vizibile. Şi pentru asta, mulţumesc tuturor instituţiilor implicate, pentru modul în care au cooperat şi acţionat. Vom continua să facem la fel şi în 2024”, a subliniat Gorghiu.

Magistraţii din Sibiu au emis în 19 noiembrie mandate de arestare preventivă în lipsă pe numele a trei suspecţi în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner, aceştia fiind daţi în urmărire de poliţişti: Zuleam Costinel Cosmin, Ghiţă Laurenţiu şi Minae Marian Cristian.
 
Minae Marian Cristian, născut la Bechet şi domiciliat în Zaval, judeţul Dolj, Ghiţă Laurenţiu, tot cu domiciliul la Zaval, şi Zuleam Costinel Cosmin, domiciliat în Horezu Poienari, judeţul Dolj, au pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru omor calificat şi câte două infracţiuni de tâlhărie calificată.

Minae Cristian Marian a fost depistat în Irlanda de Nord, iar Ghiţă Laurenţiu în Scoţia.

În dosar sunt vizate cinci persoane – patru bărbaţi şi o femeie. Un bărbat a fost deja arestat preventiv, pentru favorizarea făptuitorului, un bărbat se presupune că se ascunde în ţară, iar femeia şi doi bărbaţi se ştie cu certitudine că au părăsit ţara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.