Un paramotor în care se aflau două persoane s-a prăbuşit, duminică, în jurul orei 17.00, într-un lac din Parcul Comana din judeţul Giurgiu. Pasagerul din paramotorul prăbuşit într-un lac din Parcul Comana, cetăţean străin, nu a mai putut fi salvat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 19.00: Pasagerul din paramotorul prăbuşit într-un lac din Parcul Comana, cetăţean străin, a murit

Pasagerul din paramotorul prăbuşit într-un lac din Parcul Comana, cetăţean străin, nu a mai putut fi salvat de echipajul SMURD care a ajuns la locul accidentului, decesul fiind declarat la mai bine de o oră de la accident, a afirmat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Giurgiu, decesul bărbatului a fost declarat în jurul orei 18.18, după ce echipajul medical a încercat mai bine de o oră să îl resusciteze.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat ca bărbatul care a murit era cetăţean străin. ”S-a trimis la locul accidentului un elicopter cu echipaj SMURD, dar din nefericire pacientul a decedat”, a declarat pentru News.ro Raed Arafat.

El a adăugat că pilotul paramotorului are multiple traumatisme şi a fost preluat de o ambulanţă, fiind transportat la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti.

Potrivit unor surse din Poliţie, bărbatul care a decedat era cetăţean rus şi avea rezindenţă la Bucureşti.

UPDATE: Pilotul paramotorului prăbuşit într-un lac din Parcul Comana din judeţul Giurgiu este şeful Aerodromului Comana

Pilotul paramotorului prăbuşit într-un lac din Parcul Comana din judeţul Giurgiu este şeful Aerodromului Comana, Marian Cojocaru, care are la activ peste 5.000 de ore de zbor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, Cristian Virag, paramotorul, în care se aflau doi bărbaţi, s-a prăbuşit într-un lac din Parcul Naţional Comana din judeţul Giurgiu.

La locul accidentului au intervenit pompierii de la detaşamentul Girugiu cu o barcă, cei de la Călugăreni cu o autospecială cu apă şi spumă, precum şi o ambulanţă SMURD. De asemenea, a fost solicitat şi un elicopter SMURD.

Cei doi bărbaţi au fost scoşţi din apă, iar unul dintre ei, rănit mai grav, este stabilizat la faţa locului, urmând să fie preluat de elicopterul SMURD şi transportat la un spital din Bucureşti.

Cel de-al doilea rănit a primit îngrijiri la faţa locului, fiind ulterior preluat de o ambulanţă.

”Este elicopetrul SMURD acolo deja, acordă asistenţă de urgenţă. S-a comunicat că ar fi două victime, una este în stop cardiac şi se fac manevre pentru resuscitare”, a spus pentru News.ro secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit martorilor, aripa paramotorului s-a răsucit în jurul comenzilor aparatului de zbor care nu a mai avut portanţă şi a căzut de la o altitudine de aproximativ 300 de metri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.