Un tren este oprit marţi dimineaţă, între staţiile Izvorul Mureş şi Izvorul Olt, după ce mai multe crengi au căzut pe locomotivă. Incidentul a afectat şi circulaţia altor 5 garnituri. Circulaţia a fost reluată după aproape cinci ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, începând cu ora 09.57, traficul feroviar a fost reluat în condiţii de siguranţă, pe raza Sucursalei Regionale CF Braşov, între Izvorul Mureşului şi Izvorul Olt (linie simplă electrificată), unde, în cursul acestei dimineţi, fenomenele meteorologice severe au provocat caderea copacilor pe linia de contact şi întreruperea tensiunii.

”Menţionăm faptul că, atât trenul R 4504 (circulă pe relaţia Topliţa-Braşov), care a staţionat între Izvorul Mureşului şi Izvorul Olt, până la repunerea sub tensiune a liniei de contact, cât şi celelalte 5 trenuri afectate de incident, care au staţionat în gările adiacente, şi-au reluat circulaţia, urmând să ajungă cu întârziere la destinaţie”, a adăugat compania.

UPDATE - Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Braşov, între Izvorul Mureşului şi Izvorul Olt (linie simplă electrificată), din cauza fenomenelor meteorologice severe, care au produs caderea copacilor pe linia de contact, provocand lipsa tensiunii.

Trenul R 4504 (circulă pe relaţia Topliţa-Braşov), staţionează între Izvorul Mureşului şi Izvorul Olt, până la repunerea sub tensiune a liniei de contact.

”Menţionăm faptul că, personalul de intervenţie al Regionalei CF Braşov şi 2 drezine pantograf se află la faţa locului şi intervin pentru asigurarea gabaritului şi repunerea sub tensiune a liniei de contact. Precizăm că este afectată circulaţia a încă 5 trenuri (4503, 407, 4501, 4506 şi 366) care staţionează în gările adiacente, până la redeschiderea circulaţiei”, menţionează compania.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”În cursul dimineţii de 28 decembrie 2021, vremea nefavorabilă a generat căderi de vegetaţie pe locomoitiva trenului R 4504 care staţionează de la ora 5:30 între staţiile Izvorul Mureş şi Izvorul Olt. Organele de intervenţie CFR SA au intervenit la acoperişul locomotivei, iar în prezent se lucreză la verificarea liniei de contact”, anunţă reprezentanţii CFR.

Se estimează că trenurile R 4504 şi R 4503 îşi vor relua circulaţia în mai puţin de 60 de minute.

”CFR Călători a acordat asistenţă călătorilor din trenuri informându-i permanent de situaţia creată şi în prezent în trenul R 4504 se mai găsesc 7 călători”, precizează compania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.