Traficul în Vama Giurgiu, blocat miercuri dimineaţă, din cauza unui accident pe partea bulgară a frontierei, a fost reluat pentru autoturisme, pe o singură arteră, iar timpul de aşteptare este de cinci ore. În jurul orei 03:00, un autocamion inmatriculat in Turcia care se deplasa pe sensul de ieşire din România, a lovit un rost de dilatare pe partea bulgară a Podului Prieteniei ăi apoi un parapet. Pentru că există scurgeri de carburant, la faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale din cadrul ISU Giurgiu, iar în jurul orei 6.00 au sosit şi utilaje din Bulgaria pentru eliberarea carosabilului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Începând cu ora 10.00, traficul pe Podul Prieteniei din P.T.F. Giurgiu a fost reluat pentru autoturisme, pe o singură arteră. Vehiculele de mici dimensiuni vor circula alternativ, din ambele sensuri: pe cel de intrare, apoi pe ieşire din România. Traficul se desfăşoară, în continuare cu greutate şi recomandăm persoanelor care intenţionează, în perioada imediat următoare, să ajungă în Bulgaria să evite P.T.F. Giurgiu şi să tranziteze frontiera prin celelalte puncte de frontieră deschise  în regim international cu ţara vecină”, transmite Poliţia de Frontieră.

Comform site-ului Poliţiei de Frontieră, la giurgiu timpul de aşteptare este de cinci ore, iar la Zimnicea, indicat ca rută alternativă, este de două ore.

 

UPDATE - ”La acest moment, traficul pe Podul Prieteniei din PTF Giurgiu este blocat pe ambele sensuri ca urmare a unui eveniment rutier. La faţa locului se intervine pentru remedierea situaţiei şi redeschiderea traficului rutier. In fapt, în această dimineată, în jurul orei 03:00, un autocamion inmatriculat in Turcia care se deplasa pe sensul de ieşire din România, a lovit un rost de dilatare din componenţa Podului Prieteniei, aflat pe partea bulgară”, transmite Poliîia de Frontieră.

Şoferul a pierdut controlul asupra ansamblului rutier, lovind parapeţii podului, ceea ce a dus la blocarea traficului pe ambele sensuri.
 
Din cauza faptului că există scurgeri de carburant, la faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale din cadrul ISU Giurgiu.
 
Începând cu ora 05:55. la locul accidentului au ajuns şi utilaje din Bulgaria pentru eliberarea carosabilului.
 
Ţinând cont de această situaţie,  Poliîia de Frontieră recomandă persoanelor care intenţionează să tranziteze PTF Giurgiu folosirea tuturor punctelor de frontieră deschise în regim internaţional de la frontiera cu Bulgaria.  
 
La graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:
● pe raza jud. Constanţa - P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov,  P.T.F. Negru Vodă, P.T.F. Lipniţa, P.T.F. Dobromir
● pe raza jud. Călăraşi P.T.F. Călăraşi
● pe raza jud. Giurgiu- P.T.F. Giurgiu,
● pe raza jud. Teleorman P.T.F. Turnu Magurele, P.T.F. Zimnicea,
● pe raza jud. Dolj: P.T.F. Calafat, P.T.F. Bechet

ŞTIREA INIŢIALĂ - Conform site-ului Poliţiei de Frontieră, traficul la Giurgiu este oprit, podul care face legătura între România şi Bulgaria fiind blocat.

Timpul de aşteptare este estimat la 180 de minute.

”Un ansamblu rutier a lovit parapeţii podului, ceea ce a dus la blocarea traficului pe ambele sensuri de deplasare”, au explicat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.