O avarie la sistemul de alimentare cu energie electrică s-a produs sâmbătă după-amiază între Predeal şi Timişu de Sus, după ce un copac a căzut pe firele de contact, astfel că şapte trenuri de călători au fost oprite pe traseu, iar din Gara Braşov nu a mai plecat nicio garnitură pe această direcţie. În jurul orei 21.30, CFR a anunţat că traficul a fost reluat pe un fir de circulaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 21:34 - Traficul feroviar între Predeal şi Timişu de Sus a fost reluat pe un fir de circulaţie, anunţă CFR

Traficul feroviar între Predeal şi Timişu de Sus - blocat de câteva ore după ce un copac a căzut pe firele de contact - a fost reluat pe un fir de circulaţie, trenurile fiind remorcate cu locomotive Diesel, a anunţat, sâmbătă seară, CFR Infrastructură.

Primul tren reînscris în circulaţie a fost IR 1527 Bucureşti Nord- Sibiu, urmat de trenul IR 1622 (cuplat cu IR 1646), reînscris în circulaţie la ora 22.02, din gara Braşov, şi trenul IR 12472, care a plecat la ora 21.58 din staţia Predeal. Aceste garnituri au fost tractate cu locomotive Diesel între Timişu de Sus şi Predeal, a precizat CFR Infrastructură, pe Facebook.

O pasageră a trenului IR 1635 a scris pe pagina de Facebook a CFR infrastructură că a plecat la ora 17.50, iar călătorii au fost transferaţi în jurul orei 20.00 într-un alt tren care a mers până în Timişu de Sus, unde s-a oprit. Ea spune că va da în judecată CFR imediat ce va ajunge în Bucureşti.

"Am mers până în Timişu de Sus. Aici stăm de la ora 20.10. Suntem claie peste grămadă. Culoarul este plin. Sunt mulţi copii şi bătrâni. Nimeni nu ne oferă nicio explicaţie. O să dăm în judecată CFR cum ajungem in Bucureşti. Însă nu e suficient pentru a recupera timpul pierdut, sănătatea, starea de inconfort, până nu se vor lua măsuri serioase împotriva conducerii CFR", a scris femeia.

"Stăm de 3 ore în Buşteni şi nu se face nici un anunţ! Mizerabil procedaţi!", este comentariul postat pe pagina CFR de către o altă pasageră.

Trafic feroviar întrerupt din cauza unei avarii la reţeaua electrică între Predeal şi Timişu de Sus

O avarie la sistemul de alimentare cu energie electrică s-a produs sâmbătă după-amiază, între Predeal şi Timişu de Sus, după ce un copac a căzut pe firele de contact, astfel că, la această oră, şapte trenuri de călători staţionează pe traseu, iar din Gara Braşov nu mai pleacă nicio garnitură pe această direcţie.

Conform informaţiilor de pe pagina de Facebook a CFR Infrastructură, circulaţia trenurilor este oprită între Predeal şi Timişu de Sus din cauza unui deranjament la linia de contact, după ce un copac s-a prăbuşit pe ambele fire de contact.

La faţa locului se intervine pentru remediere cu două drezine pantograf.

La această oră, şapte trenuri de călători staţionează în gările Timişu de Sus (R 3010), Dârste (IR 1635), Predeal (R 3005 şi IR 1939) şi Braşov (IR 1622 şi IR 1746), iar IR 1527 staţionează temporar între Predeal şi Timişu de Sus.

Iniţial, purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a precizat pentru News.ro că s-a produs o avarie la sistemul de alimentare cu energie electrică între Predeal şi Timişu de Sus, astfel că nu există tensiune de contact pe niciuna dintre linii.

De asemenea, din Gara Braşov nu mai pleacă niciun tren pe această rută, până la remedierea situaţiei.

Avaria s-a produs în jurul orei 18.15.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.