Un incendiu puternic a izbucnit, joi după-amiază, la fosta fabrică de ţigări a omului de afaceri Zaher Iskandarani, care a fost dat în urmărire internaţională, după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru contrabandă cu ţigări. Una dintre halele fabricii, care se află în localitatea Săcălaz, lângă Timişoara, în care au fost depozitate jocuri electronice, a luat foc, iar pentru zona respectivă a fost transmis mesaj RO-Alert din cauza degajării mari de fum. Pompirii anunţă că există pericol de extindere la un compartiment al halei în care este depozitat azotat de amoniu lichid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
CITEȘTE ȘI Incendiu de proporţii în Timişoara - Comisar Garda de Mediu Timiş: Momentan nu s-au înregistrat depăşiri, e un calm atmosferic/ Prefect: Azotatul de amoniu a fost izolat

UPDATE: Autorităţile anunţă că peste 50 de pompieri salvatori intervin la misiunea de stingere derulată în municipiul Timişoara. 

”La acest moment, incendiul este localizat, fiind astfel eliminat pericolul extinderii flăcărilor la vecinătaţi” a transmis IGSU. 

UPDATE: Pericol de propagare a incendiului la un alt compartiment al halei, unde se află depozitat azotat de amoniu lichid şi alte pesticide

 
”Incendiul se manifestă într-un compartiment al unei hale de aproximativ 1600mp. Arde aparatură electronică (aparate pentru jocuri de noroc), cu pericol de propagare la celalalt compartiment al halei, în care se afla depozitat azotat de amoniu lichid şi alte pesticide”, trasmite ISU Timiş.
 
La faţa locului intervin echipaje de popieri din mai multe localităţi.
 
 
”Pentru deplasarea către locul interventiei au fost alertate următoarele forţe şi mijloace: Detaşamentul 2 de Pompieri Timişoara, Detaşamentul 1 de Pompieri Timişoara, Detaşamentul Lugoj de Pompieri,  Staţia de Pompieri Buziaş,  Staţia de Pompieri Sânnicolau Mare, Staţia de Pompieri Făget,  Staţia de Pompieri Deta cu 4 autospeciale de primă intervenţie şi comandă APIC, 12 Autospeciale de stingere cu apă şi spumă ASAS, 2 Autoscări S42, 1 Autospecială CBRN,  1 SMURD B, 6 Ofiţeri, 54 subofiţeri. 3 Servicii Voluntare Pentru Situaţii de Urgenţă”, mai transmite ISU Timiş.
 
 
Au fost mobilizate şi echipaje din Arad.
 
”Trei autospeciale de stingere cu o capacitate de 5000 litri apă şi 800 spumă de la Detasamentul Arad, Garda 2 Chişineu Criş si Detaşamentul Sebiş au plecat în urmă cu aproximativ 1 oră în sprijin la ISU Timiş pentru a interveni la un incendiu ce se manifestă la ieşirea din Timişoara spre Jimbolia”, a transmis ISU Arad.
 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Pompierii au intervenit imediat pentru stingerea incendiului care se manifestă cu coloană mare de fum. Astfel, au ajuns la locul incendiului trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară, un echipaj SMURD, un ofiţer şi 15 subofiţeri.
 
Potrivit ISU Timiş, incendiu a izbucnit într-o hală în care erau depozitate aparate de jocuri electronice.
 
Din primele informaţii nimeni nu a fost rănit, angajaţii au ieşit singuri din incintă.
 
În zonă a fost emis şi un mesaj Ro-Alert prin care populaţia este avertizată în privinţa degajărilor mari de fum.
 
”Incendiu major cu degajări de fum produs la fosta fabrică de ţigări, la ieşirea din Municipiul Timişoara, DN59 Km5. Ocoliţi/evitaţi zona. Lăsaţi libere căile de acces pentru accesul forţelor de intervenţie. Luaţi măsuri de autoprotecţie. Închideţi uşile şi ferestrele, astupaţi gurile de aerisire şi opriţi funcţionarea instalaţiilor de ventilaţie sau climatizare”, se arată în mesajul Ro-Alert.
 
 
După ce focul va fi stins, reprezentanţii ISU Timiş urmează să stabilească de la ce a pornit focul.
 
Zaher Iskandarani a fost condamnat în anul 2014 la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de contrabandă cu ţigări în care a fost judecat pentru că a prejudiciat statul cu aproximativ două milioane de lei.
 
Iskandarani, care a avut mai multe afaceri în zona Banatului, a fugit din ţară, fiind dat în urmărire internaţională.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.