Un tânăr a că fost căutat, duminică, de salvamontiştii din Hunedoara în Masivul Retezatr, după ce s-a despărţit de grupul cu care era şi a încercat să coboare pe versantul nordic al Vârfului Păpuşa, dar a alunecat de zăpada îngheţată. El a fost găsit mort, cu multiple traumatisme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Persoana a fost găsită la cca 200 metri sub linia crestei, decedată, prezentând multiple traumatisme craniene şi de coloană vertebrală, toate acestea incompatibile cu viaţa”, au anunţat reprezentanţii Salvamont Hunedoara.

Potrivit acestora, un salvator montan a fost lansat din elicopter în zona de abrupt de unde victima a fost extrasă şi transportată la serviciul IML.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Salvamont Hunedoara, un tânăr este căutat după ce a dispărut în zona Vârfului Păpuşa din Masivul Retezat.

”Plecat solitar din grupul aparţinător, a încercat o coborâre pe versantul abrupt nordic al Vf. Păpuşa, alunecând pe zăpada îngheţată a unui jgheab... În cursul nopţii, o echipă a Serviciului Salvamont a Consiliului Judeţean Hunedoara l-a căutat în zona de abrupt, dar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile nu a putut fi localizat... În această dimineaţă căutarile au fost reluate atât terestru, cât şi cu suport aero”, au arătat salvamontiştii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.