Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub conducerea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.C., fac joi 28 de percheziţii domiciliare, în judeţul Suceava, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă, urmând să fie puse în aplicare 18 mandate de aducere. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că faţă de cei şapte poliţişti de frontieră care sunt implicaţi în acest dosar se vor lua măsuri conform Statutului Poliţistului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”În funcţie de rezultatele cercetărilor, vor fi dispuse măsuri în conformitate cu Legea 360 din 2002 privind Statutul Poliţistului”, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog. 

Aceasta a menţionat că Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a acordat sprijinul necesar anchetatorilor pentru instrumentarea acestui dosar. 
 
"Conducerea MAI manifestă toleranţă zero faţă de astfel de fapte şi a solicitat luarea de măsuri ferme faţă de lucrătorii instituţiei care încalcă legea, dar şi pentru prevenirea unor astfel de fapte ilegale”, a adăugat Dajbog.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 - prezent, o grupare infracţională specializată în contrabandă calificată ar fi introdus în mod ilegal, pe teritoriul României, aproximativ 11.000.000 de ţigarete provenite din contrabandă, pe care ulterior le-ar fi comercializat pe piaţa internă. Introducerea ţigaretelor s-ar fi realizat prin trecerea acestora peste „frontiera verde” cu Republica Ucraina, prin locuri stabilite anterior, situate în judeţul Suceava, beneficiind în acest sens şi de sprijinul a 7 poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, cooptaţi în activitatea infracţională de către membrii grupării”, transmite IGPR.

Prin activitatea derulată de membrii acestei grupări infracţionale, a fost cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 1.600.000 de euro, reprezentând accize şi T.V.A.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Suceava, Neamţ, Bacău şi luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum şi specialişti ai Direcţiei Generale a Vămilor, dar şi ai Poliţiei de Frontieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.