Un spray lacrimogen a fost folosit, marţi, în incinta Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti, de un adolescent de 15 ani. 25 de elevi au fost transportaţi la spital, în total 33 fiind evaluaţi de către cadrele medicale. Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranţă Şcolară, care va stabili împrejurările în care elevul a folosit spray-ul în exteriorul unităţii, dar şi la intrare. Tatăl elevului de 15 ani de la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” din Bucureşti care a folosit un spray lacrimogen în şcoală susţine că fiul său era victimă a bullying-ului şi că acesta a folosit sprayul pentru a se apăra într-un moment în care ar fi fost atacat de 20 de colegi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Tatăl elevului care a folosit sprayul lacrimogen la Colegiul ”Dimitrie Leonida” afirmă că acesta era victimă a bullying-ului şi s-ar fi apărat după ce ar fi fost agresat de 20 de colegi
CITEȘTE ȘI Incidentul de la Liceul ”Dimitrie Leonida” din Capitală - 16 adolescenţi între 15 şi 18 ani, duşi la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” cu simptomatologie uşoară şi moderată post expunere la substanţă iritantă. Ei au rămas internaţi pentru supraveghere CITEȘTE ȘI Dosar penal pentru mai multe infracţiuni, după incidentul de la Colegiul Dimitrie Leonida din Bucureşti / Adolescentul de 15 ani este audiat

UPDATE - Bilanţul final anunţat de ISU Bucureşti-Ilfov arată că 33 de elevi au fost evaluaţi de către cadrele medicale, 25 fiind transportaţi la spitale. 14 pacienţi au fost duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu şi 11 la Spitalul Marie Curie.

UPDATE - ISU Bucureşti-Ilfov anunţă că au fost 29 copii evaluaţi, 25 fiind transportaţi la spital (14 la Grigore Alexandrescu şi 11 la Marie Curie). 

UPDATE - ”Până în acest moment au fost transportaţi la spital 17 elevi: 9 la Spital Marie Curie şi 8 la Spital Grigore Alexandrescu”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov. 

Înca 8 copii sunt evaluaţi de către echopajele medicale. 

UPDATE - ”Astăzi,  13 februarie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 9 Poliţie au fost sesizaţi, de către directorul unei instituţii de învătământ, prin apel 112, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că, în incinta unei şcoli din Sectorul 2, un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât şi la intrarea în instituţie. Deplasându-se cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind identificat un elev, în vârstă de 15 ani”, a anunţat Poliţia Capitalei. 

Instituţia a precizat că mai mulţi elevi primesc îngrijiri medicale de către echipe de prim-ajutor sosite la adresă.
 
”La acest moment intervenţia se află în dinamică. Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranţă Şcolară, în vederea stabiliriI împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a mai transmis sursa citată. 

UPDATE - Doi dintre copii, cu vârste de 16 şi 17 ani sunt la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, având simptome respiratorii. Alţi trei copii sunt la Spitalul ”Marie Curie”, starea lor la acest moment fiind bună.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”În incinta clădirii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant. În urma evenimentului sunt mai mulţi elevi care acuză stare de rău”, a transmis, marţi, ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată a rpecizat că au fost evaluaţi 15 elevi şi s-a luat decizia ca 5 dintre aceştia să fie transportaţi la spital.

”Alti elevi sunt in autospeciala pentru victime multiple si urmeaza a fi transportati la spital. Actiunea de evaluare medicala este in desfasurate, mai sunt si alti elevi cu acuze medicale similare pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportati la spital”, a mai transmis sursa citată.

Mai multe autospeciale şi echipaje au fost direcţinate la faţa locului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.