Doi muncitori care curăţau turnul de apă din localitatea Decebal, judeţul Satu Mare, s-au intoxicat, sâmbătă, cu diluant. Ei sunt conştienţi şi primesc oxigen, urmând să fie scoşi din bazin, cu ajutorul pompierilor, şi predaţi echipajelor medicale. Ambii muncitori au fost scoşi din bazin, ei fiind în stare de şoc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE - A fost extrasă şi cea de-a doua victimă, conştientă, dar în stare de şoc, a anunţat ISU Satu Mare.
 
Cei doi muncitori au vârsta de 35-40 de ani.
 
UPDATE - Prima victima a fost extrasă şi predată echipajului medical SAJ, conştientă, dar în stare de şoc, potrivit ISU Satu Mare.
 
Se continuă manevrele pentru extragerea celei de-a doua victime.
 
Bazinul la curăţarea căruia lucrau cei doi este gol.
 
 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Unul dintre cei doi muncitori a fost cel care a sunat la numărul de urgenţe 112.
 
”Astăzi, la ora 11:07, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Someş al judeţului Satu Mare a fost alertat să intervină la o persoană de sex masculin aflată la o înălţime de aproximativ 25 m, care în urma unei întreţineri la turnul de apă, din localitatea Decebal, s-a intoxicat cu vapori de diluant. La faţa locului s-au deplasat forţele militare cu o autoscară şi un echipaj medical din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Satu Mare. Apelul la SNUAU 112 a fost realizat de către colegul care însoţea persoana în cauză”, transmite ISU Satu Mare.
 
Ulterior, pompierii au anunţat că şi cea de-a doua persoană este intoxicată cu vapori de diluant.
 
 
”Sunt 2 victime surprinse în stare conştientă, li se administrează oxigen şi se desfăşoară acţiuni în vederea scoaterii din bazin”, precizează ISU Satu Mare.
 
În sprijinul echipajelor prezente a mai fost trimisa o autospecială de prima intervenţie şi comandă şi o autospecială cu modul de descarcerare. Cele două persoane vor fi predate echipajelor medicale, după ce vor fi scoase din turnul de apă.
 
La locul intervenţiei s-a deplasat şi comanda ISU.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.