Salvamontiştii au avut, în ultimele 24 de ore, douăzeci de intervenţii, în cadrul cărora au fost salvate 22 de persoane. Şase au fost rănite, fiind predate echipajelor medicale. Salvamontiştii au găsit şi o persoană decedată, care a fost coborâtă de pe munte cu ajutorul elicopterului. Victima avea 48 de ani, sex masculin, din Sibiu, precizează Dispeceratul Naţional Salvamont.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 2 -  Persoana decedată în Munţii Făgăraş, vârful Puha a fost recuperată prin troliere de către echipajul SMURD, cu ajutorul unui elicopter. 

În cursul dimineţii, elicopterul SMURD a încercat inserarea unui salvator montan la victimă, dar din cauza plafonului de nori nu a putut fi adus direct lângă victimă. Un salvator montan a fost inserat la aproximativ 15 minute de persoana decedată, apoi au fost aduşi alţi 2 salvatori.
 
”S-a găsit victima, am efectuat transportul acesteia până sub plafonul de nori de unde s-a efectuat trolierea persoanei decedate alături de un salvamontist. Victima avea 48 de ani, sex masculin, din Sibiu, mai precizează Serviciul Naţional Salvamont. 

 

UPDATE: ”Salvamont Sibiu intervine cu 15 salvamontişti pentru recuperarea unei persoane decedate la solicitarea IPJ Sibiu. Persoana decedată se află în Munţii Făgăraş, vârful Puha”, a transmis, luni, Salvamont Sibiu. 

Salvamontiştii au precizat că momentan nu cunosc identitatea persoanei decedate sau detalii despre accident. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 20 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 22 persoane, dintre acestea 6 fiind predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi o persoană a fost predată elicopterului SMURD pentru evacuare şi transport aerian la spital”, anunţă, luni Salvamont România.

Cele mai multe apeluri, respectiv patru au vizat Salvamont Bihor.

În ultimele 24 de ore, o persoană a fost găsită decedată şi va fi transportată în timpul zilei de luni şi predată la Institutul de Medicină Legală.

S-au primit şi 33 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice  din zona montană.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.