Un protestatar s-a legat joi dimineaţă de gardul Palatului Victoria şi ameninţă că îşi dă foc dacă jandarmii vor încerca să îl ia. După aproxximativ o oră, el fost ridicat de jandarmi, în timp ce de la o portavoce putea fi auzită scandarea "Jandarmeria, apără hoţia". Bărbatul şi un alt protestatar care se legase de un indicator de circulaţie au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei, anunţă Jandarmeria Bucureşti. Instituţia precizează că respectă dreptul la libera exprimare atât timp cât nu este încălcată legea şi că nu tolează actele sau gesturile care pun în pericol siguranţa cetăţenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Bărbatul care ameninţa că îşi dă foc şi un altul care se legase de un indicator de circulaţie au fost amendaţi cu 1.000 de lei. Jandarmeria: Nu tolerăm actele sau gesturile care pun în pericol siguranţa cetăţenilor

„Cele două persoane conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie au fost sancţionate cu câte 1.000 de lei fiecare pentru participarea la adunări publice nedeclarate şi pentru adresarea de expresii jignitoare împotriva  persoanelor aflate într-o instituţie publică, fapte de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, în conformitate cu prevederile art. 26, lit.d, din Legea 60 /1991 şi prevederile art.2, pct.1, din Legea 61/1991”, transmite Jandarmeria Bucureşti.

Instituţia precizează că respectă dreptul cetăţenilor la libera exprimare, atât timp cât prin acest drept nu este încălcată legea şi că nu va tolera actele sau gesturile care pun în pericol siguranţa cetăţenilor, acţionând întotdeauna împotriva celor care tulbură ordinea publică.

„Înţelegem şi respectăm dreptul cetăţenilor la liberă exprimare, dacă acesta se exercită cu respectarea legilor în vigoare. Jandarmeria Capitalei are obligaţa de a asigura măsurile de ordine pubică şi siguranţa cetăţenilor şi nu va tolera actele sau gesturile care pun în pericol siguranţa acestora. Ca de fiecare dată vom acţiona împotriva celor care tulbură grav ordinea publică”, mai spun reprezentanţii Jandarmeriei.

Bărbatul avea legat de mână un bidon în care susţinea că are benzină şi că îşi va da foc, dacă jandarmii vor încerca să îl desprindă de gard.

El spunea că protestează faţă de orice intenţie a Guvernului de a emite un act normativ referitor la aministierea şi la graţierea unor pedepse, conform informaţilor care au circulat în spaţiul public.

Cabinetul Dăncilă se reuneşte din nou în şedinţă, joi, pentru a doua oară în această săptămână, pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă privind amnistierea şi graţierea unor fapte de corupţie. Tot joi se încheie şi sesiunea extraordinară a Parlamentului, astfel că joi este ultima zi din această vară în care Guvernul mai poate emite ordonanţe de urgenţă.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.