O femeie a murit, marţi seară, după ce un copac a căzut peste ea în staţiunea Lacu Sărat din judeţul Brăila, iar alte trei persoane au fost rănite. Şi la Galaţi, zece oameni au ajuns la spital după ce au fost răniţi de copaci sau crengi rupte de vântul puternic, peste 150 de apeluri de urgenţă înregistrându-se în urma furtunii puternice. Vijeliile au creat probleme şi în Capitală, unde circulaţia tramvaiului 41 a fost blocată timp de mai bine de două ore, mai multe copaci s-au prăbuşit, iar în unele zone s-au defectat semafoarele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Traficul rutier întrerupt pe Transfăgărăşan între Piscu Negru şi Vidraru, în judeţul Argeş, din cauza unei viituri, reluat parţial

Femeia internată în comă la Spitalul Judeţean Brăila după ce un copac a căzut peste ea în timpul vijeliei a murit

Femeia de 51 de ani, din Brăila, care a fost internată în comă, marţi seară, în Spitalul Judeţean din municipiu, după ce un copac a căzut peste ea în staţiunea Lacu Sărat, în timpul furtunii puternice din judeţ, a murit în Secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, colonelul Ştefan Stoian, femeia de 51 de ani a decedat la Spitalul Judeţean în urma leziunilor grave suferite după ce un copac de mari dimensiuni s-a prăbuşit peste ea în timpul vijeliei de marţi după-amiază.

Potrivit medicilor, femeia a suferit politraumatisme şi era în comă.

Medicii de la Spitalul Judeţean Brăila luaseră în calcul transferul ei la Spitalul Judeţean Galaţi, însă transferul nu a mai avut loc în conidţiile în care femeia a decedat.

Şi soţul femeii este rănit, el fiind internat în Spitalul Judeţean Brăila după ce copacul smuls de vânt l-a surprins şi pe el, bărbatul fiind însă conştient.

Cel puţin încă două persoane au fost rănite marţi după-amiază în timpul vijeliei de la Brăila.

Peste 500 de copaci au fost doborâţi de vântul puternic, iar 21 de autoturisme au fost avariate după ce crengi mari sau arbori au căzut peste ele în timpul vijeliei de marţi după-amiază, din judeţul Brăila, potrivit centralizărilor parţiale ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila.

De asemenea, 20 de acoperişuri au fost avariate în judeţ în timpul vijeliei, din aceeaşi cauză 44 de localităţi rămânând în beznă după ce liniile de tensiune au fost rupte sau stâlpii de electricitate au fost puşi la pământ de vântul care a suflat cu 80-90 de kilometri la oră.

Peste 500 de copaci au fost doborâţi de vântul puternic, iar 21 de autoturisme au fost avariate în judeţul Brăila

Peste 500 de copaci au fost doborâţi la pământ de vântul puternic, iar 21 de autoturisme au fost avariate după ce crengi mari sau arbori au căzut peste ele în timpul vijeliei de marţi după-amiază, din judeţul Brăila, potrivit centralizărilor parţiale ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, colonelul Ştefan Stoian, în urma raportărilor de până acum, s-a constatat că 501 copaci au fost doborâţi la pământ de vântul puternic, unii fiind smulşi din rădăcini. Din cei peste 500 de copaci doborâţi de vântul extrem de puternic 69 sunt în municipiul Brăila, iar restul de 432 în alte zone din judeţ.

Până în prezent, potrivit centralizării parţiale, au fost raportate 21 de autovehicule avariate în municipiu, după ce arbori smulşi de vânt au căzut peste ele.

De asemenea, 20 de acoperişuri au fost avariate în judeţ în timpul vijeliei, din aceeaşi cauză 44 de localităţi rămânând în beznă după ce liniile de tensiune au fost rupte sau stâlpii de electricitate au fost puşi la pământ de vântul care a suflat cu 80-90 de kilometri la oră.

Patru persoane au fost rănite în urma vijeliei care s-a abătut, marţi seară, asupra judeţului Brăila, printre victime fiind şi doi soţi peste care a căzut un copac în staţiunea Lacu Sărat, femeia fiind în comă la Spitalul Judeţean.

Cei doi soţi au fost surprinşi de vijelie în staţiunea Lacu Sărat. Femeia de 51 de ani este în comă la Terapie Intensivă cu multiple traumatisme, după ce un copac de mari dimensiuni a căzut peste ea.  Femeia este în stare critică şi medicii au decis, de ultimă oră, să o transporte la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi.

Soţul său a reuşit să intre în maşină, însă şi el a fost rănit, fiind internat la spitalul din Brăila.

Galaţi: Peste 3.000 de consumatori au rămas fără curent electric din cauza furtunii puternice

Peste 3.000 de consumatori din diferite localităţi ale judeţului Galaţi au rămas, marţi, fără energie electrică din cauza vântului foarte puternic şi a precipitaţiilor, fiind afectate trei linii electrice aeriene de 110kV, alte 32 de linii de medie tensiune şi aproape 600 de posturi de transformare, echipe ale Electrica intervenind şi la această oră pentru remedierea defecţiunilor.

Condiţiile meteo excepţionale de vânt foarte puternic şi ploaie în rafale au produs pagube în instalaţiile electrice din judeţul Galaţi, informează, într-un comunicat, Biroul de Presă al SDEE MUNTENIA NORD Galaţi.

Potrivit susei citate, au fost afectate trei linii electrice aeriene de 110kV, alte 32 de linii de medie tensiune şi aproape 600 de posturi de transformare, care alimentează în total aproximativ 3.000 de consumatori, localităţile cele mai afectate fiind Bereşti, Suceveni, Folteşti, Nicopole, Frumuşiţa. Sucursala Galati a trimis în teren peste 40 de specialişti, organizaţi în 15 echipe, careacţionează pentru remedierea defecţiunilor apărute.

Există însă probleme şi în reţeaua de joasă tensiune, cauzate în principal de vegetaţiacăzută în reţele.

"Din cauza vegetaţiei căzută, există probleme şi în liniile electrice de joasă tensiune. La ora 20.00 mai erau afectate 23 de Linii Electrice Aeriene de medie tensiune (18total şi 5 parţial). Au fost remediate defecţiunile din reţeaua de înaltă tensiune şi o parte dintre cele din reţeaua de medie tensiune. În acest moment, echipele se concentrează pe reţeaua dejoasă tensiune, în vederea alimentării tuturor consumatorilor. Intervenţiile se desfăşoară însă destul de greu din cauza copacilor şi crengilor cazute în reţea", se mai spune în comunicat.

Intervenţiile echipelor SDEE MUNTENIA NORD vor continua până la alimentarea integrală a zonelor afectate.

Patru răniţi în urma vijeliei din judeţul Brăila. Printre victime, doi soţi peste care a căzut un copac, femeia fiind în comă

Patru persoane au fost rănite în urma vijeliei care s-a abătut, marţi seară, asupra judeţului Brăila, printre victime fiind şi doi soţi peste care a căzut un copac în staţiunea Lacu Sărat, femeia fiind în comă la Spitalul Judeţean.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, colonelul Ştefan Stoian, în urma vijeliei de marţi după-amiază patru persoane au fost rănite, însă nu este exclus ca numărul victimelor să mai crească în orele următoare.

Doi turişti, soţ şi soţie, au fost surprinşi de vijelie în staţiunea Lacu Sărat. Femeia de 51 de ani este în comă la Terapie Intensivă cu multiple traumatisme, după ce un copac de mari dimensiuni a căzut peste ea.  Femeia este în stare critică şi nu poate fi transportată la un spital din Bucureşti din cauza gravităţii leziunilor suferite.

Soţul său a reuşit să intre în maşină, însă şi el a fost rănit, fiind de asemenea internat la spitalul din Brăila.

Un alt bărbat a fost rănit după ce peste maşina în care se afla s-a prăbuşit un copac, în zona sediului Poliţiei, el fiind scos din autoturismul avariat de către poliţiştii aflaţi în apropiere.

A patra victimă este o femeie lovită de un copac smuls din rădăcini de vântul care a suflat cu 80 - 90 de kilometri la oră.

În judeţul Brăila, peste o sută de copaci au fost smulşi de rafalele puternice de vânt, dintre aceştia mai mult de jumătate fiind în oraş.

În parcul Monument din municipiul Brăila sunt zeci de arbori smulşi de vânt, iar pe bulevardul Dorobanţilor, în zona intersecţiei cu strada Gării, un acoperiş smuls de vânt a avariat mai multe maşini.

De asemenea, marţi seară, aproximativ 40 de localităţi din judeţul Brăila nu au curent electric din cauza liniilor şi stâlpilor de electricitate rupţi de vântul puternic.

În judeţul Brăila, vijelia a început în jurul orei 17.30, iar timp de 10 - 15 minute vântul a suflat extrem de puternic, fără a se înregistra şi precipitaţii.

Galaţi: Peste 130 de copaci doborâţi de vânt, cinci străzi blocate, o casă şi cinci maşini avariate şi zece răniţi, în urma vijeliei de marţi seara

Peste 130 de copaci au fost doborâţi de furtuna puternică de marţi seară, care a durat aproximativ un sfert de oră, în municipiul Galaţi, cinci străzi au fost blocate, o casă, cinci maşini şi mai multe garduri au fost avariate şi zece persoane au fost duse la spital. De asemenea, din cauza vântului puternic care a atins la rafală 70-90 km/h un stâlp pentru liniile de troleibuz a căzut, iar firul de contact pentru tramvaie a fost rupt în trei locuri.

Potrivit unui bilanţ furnizat, marţi seară, de Primăria Galaţi, până la ora actuală s-au înregistrat, în urma furtunii de 15 minunte, în timpul căreia vântul a bătut cu putere atingând la rafală 70-90 km/h, peste 130 de copaci căzuţi, cinci străzi blocate (Regisment 11 Siret, Milcov, Gheorghe Asachi, Domnească, Aurel Vlaicu), zece răniţi, cinci maşini avariate, o casă şi mai multe garduri avariate, un stâlp pentru troleibuz căzut, firul de contact pentru tramvaie rupt în trei locuri.

Autorităţile locale precizează că pentru a interveni cât mai repede cu putinţă, acolo unde este necesar, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă are în teren şase echipe, Serviciul Public Ecosal - şapte echipe, Gospodărire Urbană - trei echipe dotate cu macara, drujbe şi emondoare, Societatea Apă-Canal - o echipă.

Galaţi: Peste 150 de apeluri la 112 în urma furtunii de marţi seara. Zece persoane rănite au fost transportate la spital - VIDEO

Peste 150 de apeluri de urgenţă s-au înregistrat, marţi seară, în urma furtunii puternice care a afectat municipiul Galaţi, zece persoane rănite de copaci sau crengi căzute fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru îngrijiri medicale după ce au suferit diferite traumatisme.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat, marţi seară, că în urma furtunii puternice la numărul unic de urgenţă 112 s-au primit peste 150 de apeluri, dintre care circa 100 semnalau copaci căzuţi, 30 de apeluri arbori căzuţi peste maşini, iar restul diferite situaţii precum acoperişuri desprinse de vânt.

Vântul puternic a fost însoţit şi de precipitaţii care au inundat cinci curţi din municipiul Tecuci, pompierii acţionând cu motopompe pentru evacuarea apei.

Mai multe persoane au fost rănite la Galaţi de crengile rupte de vijelie

Mai multe persoane au fost rănite, iar unele dintre acestea au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, după ce au suferit diferite traumatisme provocate de crengile de copaci rupte de vijelia puternică de marţi seară. Cel mai grav este un bărbat de 39 de ani, din localitatea Vânători, peste care a căzut un copac, iar în prezent echipele de intervenţie intervin pentru scoaterea sa.

Şeful Serviciului Judetran de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi, a declarat că echipajele medicale au intervenit, marţi seară, în mai multe cazuri pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă în cazul mai multor persoane care au suferit traumatisme sau plăgi sângerânde după ce au fost lovite de crengile rupte din cauza vântului puternic.

"Este vorba despre diferite traumatisme sau plăgi sângerânde. Unele persoane au primit ajutor medical pe loc, altele au fost transportate la spital. Mai grav este un bărbat de 39 de ani, din localitatea Vânători, peste care a căzut un copac. Acum se intervine să fie scos",  a spus Mihai Polinschi.

El a precizat că marţi seară s-au primit foarte multe apeluri la 112.

"S-au primit foarte multe apeluri, astfel încât multe apeluri au fost preluate de disoecerii de la 112 din judeţele învecinate", a mai spus Polinschi.

Alimentarea cu electricitate în Galaţi, afectată de o vijelie. Probleme în trafic, din cauza crengilor căzute pe şosea

Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, iar alimentarea cu energie electrică în diferite zone ale municipiului Galaţi a fost întreruptă, marţi seară, în urma unei furtuni puternice, şoferii semnalând probleme în trafic din cauza crengilor căzute pe şosea.

O furtună puternică a doborât la pământ, marţi seară, mai mulţi copaci în muncipiul Galaţi. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că s-au primit mai multe apeluri la 112, fiind semnalate diferite situaţii de copaci căzuţi sau crengi rupte de vântul puternic.

"Sunt copaci căzuţi în Grădina Publică şi în zona depozitelor. Sunt mai multe apeluri",  a spus Chiriţă.

Pe de altă parte, în mai multe zone ale muncipiului Galaţi alimentarea cu energie electrică s-a întrerupt, dar în unele cartiere furnizarea curentului electric s-a reluat între timp.

Şi în judeţ sunt problemedin cauza furtunii puternice, şoferii semnalând că pe DJ 251, între localităţile Smârdan şi Schela, sunt căzuţi copaci sau crengi pe şosea.

Copaci doborâţi de vânt în timpul unei furtuni puternice în judeţul Brăila. Circulaţia pe DN21 (E584) Brăila - Slobozia, afectată din cauza vijeliei

O furtună puternică s-a abătut, marţi după-amiază, asupra judeţului Brăila, mai mulţi copaci fiind doborâţi la pământ de rafalele de vânt. De asemenea, circulaţia pe DN 21 (E584) Brăila - Slobozia este afectată din cauza vijeliei care a rupt crengi şi arbori ajunşi pe carosabil.

Potrivit Centrului Infotafic, marţi după-amiază, în judeţul Brăila, sunt semnalate probleme de trafic pe DN21 (E584) Brăila – Slobozia, din cauza unei vijelii care a rupt crengi şi chiar copaci întregi.

”Le recomandăm conducătorilor auto să oprească în locuri sigure până când furtuna va trece”, se arată în informarea Poliţiei Române.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, colonelul Ştefan Stoian, în urma furtunii violente care a avut loc marţi după-amiază în judeţ, au fost primite la 112 cel puţin zece apeluri de la oameni care au nevoie de ajutor.

În majoritatea cazurilor este vorba despre copaci doborâţi de vântul puternic şi care s-au prăbuşit peste maşini parcate, avariindu-le. Alţi arbori au căzut pe drumuri judeţene, la Tufeşti, Vizireni şi în staţiunea Lacu Sărat, afectând circulaţia rutieră.

De asemenea, la Ianca, o bucată de acoperiş a fost smulsă de vântul puternic, situaţii similare înregistrându-se şi în municipiul Brăila, unde de  pe acoperişurile mai multor imobile vechi vântul a smuls bucăţi de tablă.

Circulaţia tramvaiului 41, blocată timp de peste două ore pe ambele sensuri. Mai mulţi copaci s-au prăbuşit în timpul vijeliei

Potrivit RATB, la intersecţia străzii Braşov cu bulevardul Ghencea s-a produs o avarie în reţeaua de contact, astfel că circulaţia tramvaiului 41 a fost blocată pe ambele sensuri, din jurul orei 14.00.

RATB a introdus linia navetă de autobuz 641, pentru preluarea călătorilor, autobuzele circulând între Piaţa Presei Libere şi Ghencea.

Circulaţia tramvaielor liniei 41 a fost reluată în jurul orei 16.30.

Marţi după-amiază, Capitala se află sub cod portocaliu de vijelii, ploi torenţiale şi grindină. În Bucureşti vor fi ploi torenţiale care vor cumula cantităţi de apă de 20-25 de litri pe metru pătrat, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, potrivit meteorologilor.

Primăria Capitalei a anunţat că a fost constituit un Comandament de Urgenţă care să monitorizeze efectele produse de vijelii.

Potrivit municipalităţii, în cursul zilei de marţi, până la ora 16.30, în urma vijeliilor patru copaci s-au prăbuşit în Sectorul 1 al Capitalei, dintre care unul pe un autoturism, trei semafoare s-au defectat în Sectoarele 1 şi 6, iar pe linia de tramvai 41, la intersecţia străzii Braşov cu bulevardul Ghencea, a avut loc o avarie la reţeaua de contact, blocând circulaţia pe ambele sensuri timp de aproape două ore. Primăria precizează că nu au fost înregistrate victime, iar sesizările au fost transmise pentru remediere urgentă.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi după-amiază avertizări de cod portocaliu de vijelii, ploi torenţiale şi grindină pentru mai multe judeţe - Ilfov, Ialomiţa, Giurgiu, Călăraşi, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, valabile până în jurul orei 17.00. În aceste judeţe, vor fi ploi torenţiale ce vor cumula cantităţi de apă de 35-40 de litri pe metru pătrat, intensificări ale vântului cu viteze ce pot atinge la rafală 70-90 de km/h, dar şi grindină şi descărcări electrice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.