Un incendiu a izbucnit, vineri, la locomotiva unui tren de călători, în comuna Tinosu din judeţul Prahova, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale. Pasagerii au ieşit singuri din vagoane şi nu sunt persoane rănite. Incendiul a fost stins. Reprezentanţii CFR Călători au afirmat că a fost vorba despre o defectare tehnică cu degajare de fum la locomotiva trenului IR 1628, pasagerii fiind preluaţi de trenul IR 1742. Aceştia au avertizat că este posibil să se înregistreze întârzieri şi în circulaţia altor trenuri, în urma incidentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”În cursul acestei dimineţi, în halta Prahova (pe secţia Ploieşti-Bucureşti), s-a produs o defectare tehnică cu degajare de fum la locomotiva trenului IR 1628 care circulă pe ruta Braşov-Bucureşti Nord. Mecanicul trenului a acţionat conform procedurilor aferente unor asemenea situaţii, a avizat serviciul 112 şi a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenţie care s-a deplasat la faţa locului pentru limitarea efectelor degajării de fum”, au precizat reprezentanţii CFR Călători.

Potrivit sursei citate, siguranţa şi securitatea pasagerilor şi a personalului propriu nu au fost puse în pericol.

Trenul staţionează până la reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă, cu o locomotivă de ajutor.

”Călătorii aflaţi în tren au fost preluaţi de trenul IR 1742. Este posibil să se înregistreze întârzieri şi în circulaţia altor trenuri ca urmare a intervenţiei echipei de pompieri la trenul IR 1628”, au adăugat aceştia.

Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de o comisie de cercetare constituită în acest scop.

UPDATE - ”Incendiul este lichidat în acest moment. Au ars podeaua locomotivei pe aproximativ 4 mp si cablaje electrice”, a transmis ISU Prahova.

FOTO: ISU Prahova
FOTO: ISU Prahova
ŞTIREA INIŢIALĂ - ISU Prahova a anunţat că se acţionează pentru lichidarea unui incendiu produs la locomotiva unui tren Regio de călători în comuna Tinosu, aflată pe ruta Ploieşti-Bucureşti, halta Prahova.
 
”S-au deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de stingere cu pulbere (azot) şi un echipaj SMURD. Călătorii s-au autoevacuat, nu există victime. De asemenea, nu putem aproxima numărul de călători deoarece, până la sosirea echipajelor, cei mai mulţi au părăsit locul evenimentului”, a explicat sursa citată.
 
Incendiul este localizat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.