Un puternic incendiu a izbucnit marţi dimineaţă la pensiunea Ferma Dacilor, din localitatea Tohani, din judeţul Prahova. Şase trupuri carbonizate, inclusiv un copil, au fost găsite de către salvatori în pensiune. În cazul celei de-a şasea victime carbonizate, nu se poate preciza dacă este adult sau minor, a informat IGSU. Acţiunile de căutare continuă. Autorităţile din Prahova afirmă că 26 de persoane se aflau la pensiune, ele participând seara trecută la o petrecere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Prahova - Incendiu la pensiunea Ferma Dacilor - O femeie şi fiul său de 16 ani au ajuns la spital cu arsuri pe 5% şi 8% din suprafaţa corpului. Adolescentul a fost transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti
CITEȘTE ȘI Prahova - Incendiu la pensiunea Ferma Dacilor - Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova preia ancheta deschisă în urma incendiului
CITEȘTE ȘI Prahova - Incendiu la pensiunea Ferma Dacilor - Ce au găsit inspectorii ISU în 2019
Prahova - Incendiu la Ferma Dacilor - Cele 26 de persoane aflate la pensiune au participat la o petrecere în seara anterioară/ Un bărbat, angajat al complexului, a murit în timp ce încerca să îşi salveze copiii
CITEȘTE ȘI Prahova - Incendiu la Ferma Dacilor - Cele 26 de persoane aflate la pensiune au participat la o petrecere în seara anterioară/ Un bărbat, angajat al complexului, a murit în timp ce încerca să îşi salveze copiii

UPDATE - ”A fost extrasă cea de-a şasea victimă carbonizată (deocamdată nu se poate preciza dacă este adult sau minor). Se continuă acţiunile de căutare”, a transmis, marţi seară, IGSU. 

UPDATE - Deşi iniţial, anunţase găsirea celei de a şasea persoane, ulterior, prefectul judeţului Prahova Virgiliu Nanu, a precizat că este vorba totuşi de cinci cadavre găsite carbonizzate.

”Din cele 8 au fost găsite cinci persoane. Mai sunt 3 care urmează...deci doi copii plus un adult”, a precizat prefectul.

UPDATE - Incendiul a fost lichidat. Pompierii anunţă că rămân la faţa locului şi lucrează pentru înlăturarea efectelor negative. În paralel, continuă căutarea eventualelor victime.

UPDATE - Prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat la Antena 3 că şi a şasea victimă a fost identificată carbonizată în runele fostei pensiuni, spunând că la acest moment nu se poate preciza dacă este vorba despre un copil sau despre un adult. La ora transmiterii acestei ştiri continuă acţiunea de căutare a celorlalte două persoane diuspărute.

UPDATE - ISU Prahova anunţă că a fost scoasă din pensiunea incendiată o a cincea victimă carbonizată, fiind vorba despre un adult

UPDATE - ”A fost extrasă a patra victimă carbonizată (1 adult)”, transmite ISU.

UPDATE - Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta.

 UPDATE - O a treia victimă  - un adult - a fost găsită carbonizată de căre salvatori între ruinele pensinii distruse de flăcări.

 UPDATE - ISU Prahova anunţă că pensiunea nu are autorizaţie de securitate la incendiu.

UPDATE - În pensiune erau cazate 22 persoane: 12 persoane s-au autoevacuat, 2 persoane au fost transportate la spital cu arsuri minore,  2 victime au fost extrase decedate, 6 persoane sunt căutate în clădirea incendiată, conform datelor ISU.

UPDATE - În incinta clădirii afectate de incendiu se aflau 22 de persoane, dintre care 8 au fost date dispărute. Asa cum am comunicat pana în acest moment, dintre cele 8 persoane, 2 au fost găsite decedate, a transmis ISU.

UPDATE - ” În urmă cu puţin timp, a fost extrasă o altă victimă carbonizată (1 adult)”, anunţă ISU.

UPDATE - Cele două persoane care au suferit arsuri au fost transportate la unitatea de Priiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti. Conform oficialilor ISU Prahova, cele două victime au arsuri minore.

UPDATE - Un copil complet carbonizat a fost găsit de către salvatori în zona pensiunii care a ars complet la Tohani, în judeţul Prahova.  Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat că acoperişul imobilului s-a prăbuşit în zona centrală a acestuia, iar în zonă încă ard mocnit focare ale incendiului, astfel încât accesul în zona ruinelor nu este încă posibil. 

 
Flăcările care au cuprins pensiunea de la Tohani s-au extins pe o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi, iar acoperişul pensiunii s-a prăbuşit. 
Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat la Antena 3 că salvatorii au găsit trupul carbonizat al unui copil. Conform acestuia, alte şapte persoane, între care cinci adulţi şi doi copii, sunt dispărute. 
Şi ISU a anunţat că ”pompierii au identificat un minor decedat (carbonizat)”
Nanu a precizat că în pensiune erau cazaţi câţiva turişti şi mai mulţi apropiaţi ai patronului unităţii de cazare.
 
UPDATE - Omul de afaceri Cornel Dinicu, care a pus bazele Fermei Dacilor, declara, într-un interviu acordat în 13 decembrie portalului online Observatorul Prahovean, că zona în care a construit Ferma Dacilor era „o râpă”, aşa cum i-a spus unii dintre apropiaţi. Afacerea a început prin amenajarea unui grajd, care a fost transformat în restaurant şi unitate de cazare. 
„Avem câteva atuuri faţă de staţiunile de pe Valea Prahovei: suntem aproape de Bucureşti, nu mai stăm în trafic şi aglomeraţie, e aer curat, e natură multă. (...) Zona e în plină dezvoltare, solul este fantastic pentru viţa de vie, toate cramele din jur au investit foarte mult în domeniul viticol. (...) Potenţialul e fantastic. Zona se dezvoltă, eu cred foarte tare în proiectul ăsta şi avem de muncă două vieţi aici şi pentru următoarele generaţii”, spunea omul de afaceri care a copilărit pe dealurile din Tohani.
El a criticat, în acel interviu, autorităţile, explicând că totul „se mişcă” greu în România şi arătând că a avut nevoie de patru ani pentru a obţine planul urbanistic zonal pentru pensiunea de la Tohani.
„Că nu ne ajută nimeni, nu e nicio problemă, mi-aş dori să nu ne mai încurce”, a spus Dinicu.
El povestea că pensiunea este conectată la reţea de alimentare cu energie electrică, dar că puterea acesteia nu este suficientă, astfel încât a dus la pensiune generatoare. 
„Avem generatoare. Avem... Ne mai dă şi statul un pic de curent. Am făcut cerere de vreo 10 ani, tot aştept să ne mărească puterea, să ne tragă o linie de medie” spunea omul de afaceri.
Dinicu vorbea despre planuri de viitor, precum un centru SPA cu clinică de recuperare pentru sportivi şi bătrâni.

UPDATE - Reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au declarat pentru News.ro că există date conform cărora opt persoane ar fin dispărute în incendiu. Conform acestora, nu există însă informaţii certe cu privire la numărul persoanelor care se aflau la etajul clădirii şi care nu s-au putut evacua, întrucât niciunul dintre reprezentanţii unităţii de cazare nu a putut da autorităţilor  date privind numărul turiştilor cazaţi în pensiunea care arde complet.

UPDATE - O femeie de 48 de ani şi un adolescent de 16 ani primesc îngrijiri medicale în urma incendiului care a izbucnit la pensiunea Ferma Dacilor din Tohani. Imobilul, care a fost complet cuprins de flăcări, era construit din lemn, având parter şi etaj. Conform ISU, cele două persoane au  arsuri la nivelul feţei şi al membrelor superioare.
Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat pentru News.ro că „persoanele aflate la parter s-au evacuat, dar nu se ştie nimic despre persoanele cazate la etajul superior” al pensiunii. 
Până la ora transmiterii acestei ştiri nu se ştie dacă unitatea de cazare era complet ocupată.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Conform şefului DSU Raed Arafat, pensaiunea arde generalizat.

El a precizat că pensiunea este formată din parte şi etaj , având ciinci camere la parter şi şase la etaj, care erau ocupate.

”Persoanele care nu se gfăsesc sunt persoanele care au fost la etaj”, a declarat şeful DSU.

La locul evenimentului intervin 10 autospeciale de stingere, precum şi 4 ambulanţe SMURD şi trei ambulanţe SAJ. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.