Un pod rutier s-a rupt, joi după amiază, în judeţul Neamţ, iar un autocamion şi o autoutilitară au fost surprinse în zonă. În urma acestui eveniment, un bărbat a fost rănit. Podul de la Luţca din judeţul Neamţ, care s-a rupt joi după amiază în timp ce era traversat de un autocamion şi de o autoutilitară, a fost reabilitat recent, fiind unul dintre obiectivele intens promovate de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene. Podul a fost finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Imagini cu podul fisurat fuseseră publicate deja de presa locală. Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a afirmat că podul rupt de la Luţca se afla "în curtea" constructorului deoarece Consiliul Judeţean nu a făcut încă recepţia finală. El a precizat că pe pod era o limitare de tonaj de 40 de tone. Procurorii au deschis două dosare penale în urma surpării podului de la Luţca, eveniment în urma căruia o persoană a fost rănită. Unul dintre dosare vizează vătămarea corporală din culpă, iar celălalt - abuzul în serviciu, ambele fiind deschise in rem.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ionel Arsene, despre podul rupt de la Luţca: Podul este în curtea constructorului, nu avem încă recepţia finală/ Era o limitare de tonaj de 40 de tone
CITEȘTE ȘI UPDATE - Neamţ - Podul peste Siret care s-a rupt a fost reabilitat recent şi inaugurat în urmă cu o jumătate de an, iar defecte de construcţie au fost semnalate de presă / Preşedintele CJ afirma că podul rezistă unei greutăţi de 340 de tone
CITEȘTE ȘI Pod rutier rupt în judeţul Neamţ - Ministerul Dezvoltării: Lucrările la acest pod nu sunt finalizate şi recepţionate, aşadar, obiectivul nu putea fi dat în folosinţă
Neamţ: Două dosare penale deschise în urma surpării podului de la Luţca
CITEȘTE ȘI Neamţ: Două dosare penale deschise în urma surpării podului de la Luţca

 

UPDATE - IPJ Neamţ a precizat circulaţia rutieră a fost deviată.

"Având în vedere că circulaţia rutieră este blocată, au fost instituite filtre rutiere pentru informarea conducătorilor auto şi devierea traficului rutier pe Drumul Naţional 15 D, Roman - Gâdinţi", a anunţat IPJ Neamţ.
 
UPDATE - Bărbatul rănit după ruperea podului a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
Pompierii au anunţat că au fost informaţi prin 112   despre faptul că s-a prăbuşit  o parte din podul de peste râul Siret, ce face legătura între localităţile Sagna şi Luţca. Un autocamion şi o autoutilitară se aflau pe pod.
"În urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de către participanţii la trafic. Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului, urmând a fi preluat de echipajul SMURD TIM pentru a fi transportat la CPU Roman", a mai transmis ISU Neamţ.
 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a transmis că podul peste râul Siret s-a rupt între localităţile Sagna şi Luţca şi că un autocamion şi o autoutilitară au fost surprinse în zona respectivă.  
 
O persoană a fost rănită. 
“Victima a fost scoasă din autocamion de către participanţii la trafic. Este vorba de un bărbat de aproximativ 50 de ani care primeşte îngrijiri medicale”, a anunţat ISU Neamţ.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.