Planul roşu de intervenţie a fost activat sâmbătă în judeţul Brăila, după ce un autocar cu peste 70 de pasageri a fost implicat într-un accident între localităţile Însurăţei şi Bărăganu. În total, 22 de persoane au fost rănite, fiind transportate la spital. Circulaţia pe DN 21, blocată în urma accidentului, a fost reluată pe ambele sensuri, fiind înregistrate valori de trafic uşor ridicate. Poliţiştii fac cercetări în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”În această noapte, 26 august a.c., în jurul orei 00.10, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că pe DE 584, între localitatea Bărăganul şi Însurăţei ar fi avut loc un accident rutier cu victime multiple. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care, din primele cercetări, au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 47 de ani, cetăţean bulgar, în timp ce conducea un autocar cu care transporta 72 de persoane, cetăţeni din Republica Moldova, pe DE 584, dinspre Însurăţei către localitatea Bărăganul, ar fi lovit o semiremorcă ce se afla pe partea carosabilă, semnalizată corespunzător”, a transmis IPJ Brăila.
 
Până la acest moment, în urma evenimentului, au fost transportate la spital 22 de persoane, fiind activat planul roşu de intervenţie de către I.S.U. Brăila la ora 00:40.
 
Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi drugtest rezultatele fiind negative, fiindu-i recoltate mostre biologice la spital. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal şi sunt continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Traficul rutier a fost deblocat.
 
UPDATE - Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că traficul rutier a fost reluat pe ambele sensuri de mers ale DN 21, în zona localităţii Însurăţei, judeţul Brăila, unde a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autocar cu 73 de persoane şi o remorcă de TIR staţionată.
 
”Evenimentul s-a soldat în final cu 22 victime, cu multiple leziuni, ce au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale necesare”, a transmis sursa citată.
 
Valorile de trafic sunt uşor ridicate în zonă.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Autorităţile din judeţul Brăila au activat planul roşu de intervenţie după ce un autocar înmatriculat in Cluj, cu 72 de pasageri din Republica Moldova, a fost implicat într un  accident rutier între Însurăţei şi Bărăganu. 
Potrivit ISU Brăila, accidentul a avut loc imediat după miezul nopţii.
La ora 00.40 a fost  activat  Planul rosu de intervenţie, la fata locului fiind mobilizate mai multe ambulanţe din Brăila, Galaţi si Ialomiţa, dar şi două autovehicule transport victime multiple din Ialomiţa şi Galaţi.
 
 
20 de persoane au fost rănite, 18 fiind transportate la UPU Brăila şi două  la UPU Slobozia, jud. Ialomita.
Nu sunt victime care să necesite internarea la terapie intensivă. 
 Celelalte persoane vor fi transportate la Căminul Cultural din Bărăganu, de unde vor fi preluate de un alt autocar.
 
Drumul este blocat în totalitate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.