Poliţiştii din Bucureşti au făcut, marţi, 17 percheziţii în capitală şi în judeţele Ilfov, Constanţa şi Dolj, într-un dosar de contrabandă cu ţigarete. În urma acestor acţiuni, au fost găsite ţigări în valoare de 3,3 milioane de lei, dar şi sume de bani în numerar. Opt persoane au fost duse la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis că, în urma celor  17 percheziţii domiciliare făcute în Bucureşti, Constanţa, Dolj şi Ilfov, în dosarul penal privind contrabandă cu ţigarete, au fost găsite 506 baxuri, conţinând peste 5 milioane de ţigarete, în valoare de circa 3,3 milioane de lei, ce urmează a fi inventariate şi predate Autorităţii Naţionale a Vămilor.
 
De asemenea a fost ridicat numerar în cuantum de 17.000 de euro.

Totodată, au fost puse în aplicare 8 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi audiate.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, Direcţiei Operaţiuni Speciale a IGPR, precum şi a Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, urmând a fi luate măsuri asiguratorii până la concurenţa prejudiciului creat.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Astăzi, 9 februarie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea procurorilor din cadrul  Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică, pune în aplicare 17 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti, Constanţa, Dolj şi Ilfov, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigarete”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei. 
 
Sursa citată a precizat că sunt puse în aplicare 8 mandate de aducere.
 
Audierile se vor desfăşura la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei.
 
”Până la acest moment, în urma percheziţiilor efectuate au fost identificate sute de baxuri de  tigarete, ce urmează a fi inventariate şi predate Autorităţii Naţionale a Vămilor”, au mai transmis poliţiştii. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.