Poliţiştii şi procurorii fac, joi, 60 de percheziţii în Bucureşti şi mai multe judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală. Suspecţii ar fi folosit firme fantomă şi achiziţii nereale, prejudiciul fiind de 2 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Surse judiciare au precizat că achizitia firmelor fantonă a vizat mai multe bunuri şi servicii.

Un palier al achiziţiilor a vizat produse petroliere, care erau depozitate şi comercializate de către o societate comerciala către cumpărători de buna credinţă, prin intermediul unor facturi fictive.

”Lângă Ploieşti, au fost găsite recipiente de mare volum în care sunt depozitate produse petroliere a căror provenienta nu a fost stabilită încă”, au transmis sursele citate.

Al doilea palier este reprezentat de forţă de muncă şi materiale de construcţii.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”La data de 2 februarie 2023, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în executare 60 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti şi judeţelor Ilfov, Prahova, Argeş, Iaşi, Giurgiu şi Teleorman, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi agravată”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în fapt, în perioada 2019 - 2022, persoanele ar fi creat şi implementat un mecanism infracţional prin care, folosind mai multe societăţi comerciale de tip fantomă, ar fi înregistrat şi declarat fiscal mai multe achiziţii ce nu ar fi avut conţinut economic, producând un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 euro.

De asemenea, vor fi puse în executare 40 mandate de aducere emise pe numele bănuiţilor, în vederea audierii acestora.

”În vederea recuperării prejudiciului cauzat, au fost identificate bunurile mobile/imobile şi conturile deţinute de persoanele bănuite, urmând a fi instituită măsura sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de aproximativ 2.000.000 euro”, a mai transmis sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate din al Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Operaţiuni Speciale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.