Poliţiştii fac, sâmbătă, o percheziţie la domiciliul din Râmnicu Vâlcea al unui funcţionar public cercetat pentru înşelăciune, după ce ar fi prezentat la angajare documente de studii falsificate. "În baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt", precizează Poliţia Română. Preşedintele Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga, a demisionat, joi, din funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Laurenţiu Baranga şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al Oficiului National de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor în data de joi, 8 octombrie 2020, a anunţat Ministerul de Finanţe, sâmbătă.

Demisia a fost înaintată la Ministerul Finanţelor Publice.

Înainte de fi numit şef al ONPCSB, Laurenţiu Baranga a fost vreme de 11 ani director adjunct al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au făcut, sâmbătă, o percheziţie domiciliară, în municipiul Râmnicu Vâlcea, la domiciliul declarat al unui funcţionar public, cercetat pentru înşelăciune.

"Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt", a anunţat Poliţia Română.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Persoana cercetată va fi dusă la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru desfăşurarea activităţilor specifice de urmărire penală.

Operaţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.