Pacienta în vârstă de 66 de ani arsă în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca a decedat duminică seară. Ministerul Sănătăţii transmite condoleanţe familiei femeii, iar ministrul Victor Costache îşi exprimă speranţa să învăţăm cu toţii din acest episod tulburător şi în niciun spital din România să nu mai avem parte de o asemenea experienţă traumatizantă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Echipa Ministerului Sănătăţii transmite condoleanţe familiei îndoliate a pacientei de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, victima acelui nefericit eveniment, care a decedat în această seară, la ora 19:50.

“Sperăm să învăţăm cu toţii din acest episod tulburător, ca pe viitor, în niciun spital din România, să nu mai avem parte de o asemenea experienţă traumatizantă. Sunt alături de familia greu încercată şi acum, la ceas de cumpănă, le transmit că atât eu, cât şi echipa Ministerul Sănătăţii pe care o coordonez, va face tot posibilul pentru aflarea adevărului”, a spus ministrul Victor Costache.

- Anunţul privind decesul pacientei a fost făcut de către medicul Mircea Beuran, la Antena 3.

Beuran a precizat că femeia a murit la Terapie Intensivă, fiind un cumul de circumstanţe - cancerul avansat, arsura şi stopul cardiac.

„În intervalul 19.50-20.00, am primit acest semnal, că pacienta a decedat. A decedat în Terapie Intensivă, din Secţia de Arşi, era sub control medical multidisciplinar, dar probabil contextul biologic în care se găsea pacienta, o boală incurabilă, un efort chirurgical făcut la cerere şi evenimentul neplăcut şi nedorit de nimeni, la care s-a supraadăugat această arsură, biologic nu a rezistat ca să poată să depăşească cu tot efortul medical care s-a făcut. Poziţia a treia în actul de deces este stopul cardio-respirator. Descărcând diagnosticele pacientei: cancerul, arsura şi stopul, sunt cele trei elemente care constituie actul de deces”, a declarat medicul.

El a explicat: „Profesorul Lascăr a venit cu familia acestei paciente, să mă roage să intervin pentru a rezolva măcar pentru un timp, situaţia ei fiind un caz de chirurgie oncologică depăşită şi plimbarea doamnei respective în spitalele din Bucureşti nu a avut niciun succes, severitatea cazului, biologia încărcată, starea de scădere în greutate avansată, astenie, discuţia mea cu familia, riscurile ni le-am asumat împreună încât au cunoscut că dacă se poate face ceva este măcar să-şi recâştige dreptul de a înghiţi apă şi ceva mâncare!”.

În 22 decembrie,femeia, care suferea de cancer pancreatic,  a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în timpul căreia a suferit arsuri, din cauza unui incendiu posibil provocat de folosirea unui bisturiu electric, în condiţiile în care pentru dezinfdectarea tegumentelor fusese folosit un biocid be nază de alcool.

Cazul a fost făcut public de către deputatul USR Emanuel Ungureanu, care l-a şi acuzat pe medicul Beuran pentru arsurile suferite de femeie.

În prezent, au loc mai multe anchete derulate de conducerea Spitalului floreasca, de către Corpul de Control al ministrului Sănătăţii şi de Colegiul Medicilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.