Un obuz neexplodat a fost găsit de o echipă de muncitori care făcea lucrări pe o stradă din Sectorul 6 al Capitalei, iar o echipă de intervenţie a specialiştilor de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani a ridicat obiectul metalic, l-a pus într-o cutie specială şi va fi transportat pentru distrugere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Capitalei, prezenţa obuzului pe Aleea Dreptăţii din Sectorul 6 a fost sesizată prin 112.

Poliţiştii Secţiei 21 au asigurat zona, iar specialiştii de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani, prezenţi la faţa locului, au ridicat obuzul. 

Purtătorul de cuvânt al Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă – Ciolpani, Lucian Apostol, a declarat pentru News.ro că proiectilul a fost depozitat într-o cutie specială pentru a fi transportat la Ciolpani, unde va fi distrus. 

Apostol a precizat că proiectul explozibil are calibrul de 152 de milimetri şi o rază de acţiune de cinci sute de metri, fiind, cel mai probabil, din al Doilea Război Mondial.

Potrivit lui Apostol, ISU a verificat întreaga zonă şi nu au mai fost găsite astfel de obiecte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.