Meteorologii au emis, duminică, o nouă avertizare cod roşu de furtună pentru localităţi din judeţul Maramureş. În Capitală, a fost emis un mesaj de avertizare a populaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Ca urmare a avertizării meteorologice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie şi a fenomenelor prognozate în Bucureşti, caracterizate de descărcări electrice, grindină şi averse torenţiale, organizatorul evenimentului SAGA Festival şi forţele de ordine au dispus măsura decalării accesului participanţilor la eveniment până la ora 18:00”, anunţă, duminică, Handarmeria Bucureşti. 

Sursa citată a precizat că, în continuare, organizatorul evenimentului nu va permite accesul cu umbrele, deoarece reprezintă obiecte de risc în astfel de condiţii meteo, participanţilor fiindu-le recomandată purtarea pelerinelor de ploaie. 

”Le recomandăm cetăţenilor ca, pe durata fenomenelor meteo, să se adăpostească în clădiri şi să urmărească informările emise de autorităţi şi site-ul organizatorului www.sagafestival.com”, a mai transmis sursa citată. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit ANM, de la ora 16.20 până la ora 17.00, în localităţile Şiseşti, Cupşeni, Cerneşti, judeţul Maramureş, se vor semnala averse torenţiale care vor acumula peste 40...50 l/mp şi frecvente descărcări electrice.

”În zona avertizată s-au acumulat cantităţi de peste 40 l/mp”, a transmis ANM.

Şi în Capitală este în vigoare o avertizare de vijelii, intensificări ale vântului , descărcări electrice şi grindină.

Sunt aşteptate precipitaţii care pot cumula până la 30 de litri pe metru pătrat.

ISU Bucureşti-Ilfov a emis mesaj de avertizare a populaţiei.

Atenţionarea meteorologilor este valabilă până la 17.10.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.