Pompierii din judeţul Mureş intervin, luni, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o pădure de răşinoase, în zona localităţii Lăpuşna. Accesul în zonă este extrem de dificil, iar v ersanţii sunt abrupţi, flăcările fiind întinse pe mai mult de 40 de hectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Având în vedere condiţiile meteorologice (vântul puternic), misiunea pentru localizarea şi limitarea incendiului este încă în dinamică. Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 40 hectare”, a transmis ISU Mureş. 

Instituţia precizează că, la locul indicat s-au suplimentat forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sighişoara şi Secţia de Pompieri Sărmaşu, respectiv 40 pompieri militari, precum şi 40 de lucrători din cadrul Ocoalelor Silvice Lăpuşna şi Fâncel şi patru pompieri voluntari din cadrul SVSU Ibăneşti.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”În aceste momente, pompierii militari acţionează pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de fond forestier, în zona localităţii Lăpuşna. În teren s-au deplasat forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reghin, precum şi forţe şi mijloace din cadrul Ocolului Silvic  Mureş, Salvamont Mureş şi S.V.S.U. Ibăneşti”, a transmis, luni, ISU Mureş.

Sursa citată a precizat că, la sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără, la nivelul unei păduri de răşinoase, pe aproximativ 20 ha, echipajele acţionând pe un teren greu accesibil, versanţii fiind extrem de abrupti.

”Intervenţia pompierilor şi a personalului în sprijin se concentrează, în principal, pe crearea unei linii de protecţie pentru limitarea propagării incendiului. La nivelul Inspectoratului s-a activat grupa operativă şi se deplasează pe teren”, au mai transmis pompierii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.