Mall-ul Promenada din Sibiu a fost evacuat, miercuri seară, în urma unui apel la 112 prin care se semnala prezenţa unui miros. Echipajul specializat al ISU Sibiu evaluează situaţia. Reprezentanţii mall-ului au transmis că evacuarea s-a făcut "din cauza unei defecţiuni minore a unei valve de CO2". Trei pompieri de la serviciul privat au primit îngrijiri medicale şi au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, în urma unui apel venit pe numărul de urgenţă 112, mall-ul a fost evacuat preventiv, nefiind semnalate victime.

"Situaţia este sub control. Momentan se evaluează situaţia de către echipajul specializat", au transmis reprezentanţii ISU Sibiu.

Aceştia au precizat că apelul la 112 semnala prezenţa unui miros.

"Stimaţi clienţi, vă cerem scuze pentru disconfortul creat în această seară. Din cauza unei defecţiuni minore a unei valve de CO2, am fost  nevoiţi să evacuăm centrul comercial pentru siguranţa vizitatorilor şi colaboratorilor noştri. Vă mulţumim pentru înţelegere!", au transmis reprezentanţii mall-ului, pe Facebook.

Ulterior, ISU Sibiu a transmis că apelul a venit pe numărul de urgenţă 112, în jurul orei 21:55, "cu privire la existenţa unei situaţii de urgenţă mall-ul din Sibiu". Acolo au intervenit peste 25 de pompieri militari, trei autospeciale SMURD şi autospeciala de salvare victime multiple, o autospeciala CBRN, o autospeciala de stingere, o autospecială de descarcerare.
 
"Mall-ul a fost evacuat preventiv şi momentan specialişti CBRN evaluează situaţia existenta. Trei persoane de sex masculin din serviciul privat de pompieri au primit îngrijiri medicale şi au fost transportaet la UPU Sibiu pentru investigaţii suplimentare", potrivit ISU Sibiu.
 
Mall-ul Promenada a fost deschis în 14 noiembrie.
 
Atunci, specialiştii din cadrul inspecţiei de preveniere a ISU Sibiu au efectuat o activitate de control în teren la sediul noului Mall din Municipiul Sibiu şi s-a aplicat o sancţiune contravenţională în cuantum de 50.000 de lei, conform legii, pentru punerea în funcţiune a construcţiei fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.
 
Ulterior, ISU Sibiu a precizat că reprezentanţii instituţiei au fost invitaţi pentru a participa la o nouă recepţie a mall-ului din municipiul Sibiu, însă reprezentanţii acestuia le-au comunicat verbal că întâlnirea va avea loc la o dată ulterioră.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.