Şapte pacienţi au murit în incendiul produs la Spitalul de boli infecţioase Constanţa, conform procurorului de caz , deşi informaţii iniţiale de la ISU au indicat că sunt 9 victime. Ministrul de Interne Lucian Bode a explicat că cinci persoane au decedat la faţa locului, iar alte două, după ce au ajuns la alte unităţi medicale. Întreaga unitate medicală a fost evacuată. Incendiul s-a manifestat la Secţia ATI COVID, fiind lichidat, conform anunţului făcut de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Rudele pacienţilor care au murit în incendiul de la Spitalul de boli infecţioase din Constanţa fac scandal în curtea unităţii medicale, cerând informaţii şi detalii despre tragedie. Oamenii reclamă incompetenţă şi nepăsare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Incendiu la Spitalul de boli infecţioase Constanţa - Procuror: A fost o informaţie eronată / Cert este că la acest moment cu certitudine sunt 7 decedaţi / Se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă
CITEȘTE ȘI Incendiu la Spitalul de boli infecţioase Constanţa - Cseke: A fost un eveniment nefericit, nedorit. Toţi pacienţii evacuaţi au fost transferaţi / Cele nouă persoane decedate sunt din secţia ATI / Ministrul a transmis condoleanţe familiilor victimelor
CITEȘTE ȘI Incendiu la Spitalul de boli infecţioase Constanţa - Şeful ISU: Pentru stabilirea cauzei incendiului vom cerceta toate aspectele. Au fost şi aici identificate nereguli, aspecte tehnice şi organizatorice

UPDATE - ”Incendiul s-a manifestat la nivelul Secţiei ATI cu pacienţi COVID. Sunt 9 pacienţi decedaţi”, a transmis vineri, iGSU.

Sursa citată a precizat că întregul spital a fost evacuat. 

Pompierii au anunţat că incendiul a fost lichidat la ora 10:55. 

”Au fost pre-alertate toate spitalele din judeţ pentru preluarea pacienţilor. Misiunea este în dinamică”, a mai transmis ISGU.  

Potrivit datelor transmise de autorităţi, în spital erau 113 pacienţi internaţi, 10 fiind în Secţia ATI. 

UPDATE: ”Referitor la incendiul din Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa vă informăm că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, în această dimineaţă se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI. Confirmam că sunt persoane decedate. Numărul acestora va fi comunicat în conferinţa de presă”, a transmis Ministerul Sănătăţii.  

Sursa citată a precizat că toţi pacienţii vor fi transferaţi  la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la un spital mobil ISU.  

”La solicitarea ministrului interimar al Sănătăţii, au fost activate de către DSP Constanţa şi unitatile sanitare din Medgidia şi Mangalia, în caz de nevoie. În acest moment,  echipele sunt în misiunea de intervenţie”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.  

La rândul lor, reprezentanţii IGSU au transmis că, până la acest moment, 50 de persoane au fost evacuate şi transferate la alte unităţi spitaliceşti.

UPDATE: Potrivit unor surse oficiale, opt dintre pacienţii din spital au decedat.

Evacuarea pacienţilor şi căutarea eventualelor victime continuă.

În proximitatea locului desfăşurării intervenţiei se instalează un spital mobil pentru triajul pacienţilor.

La Spitalul de Boli Infecţioase sunt 10 paturi de ATI,  toate fiind ocupate joi seară.

Potrivit unei informări a Prefecturii Constanţa de joi seară, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 118 din cele 140 de paturi pentru pacienţii COVID erau ocupate.

UPDATE: ”De la ISU CĂLĂRAŞI se trimit în sprijin 7 ambulanţe SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU IALOMIŢA se deplasează 1 ambulanţă SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple”, a mai transmis IGSU. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Conform primelor informaţii, incendiul este la Secţia ATI, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie.

La acest moment, pacienţii sunt evacuaţi. 

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.