Pompierii intervin vineri seară pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit în localitatea Dărăşti, din judeţul Ilfov la un depozit în care sunt depozitate arhivele mai multor companii, inclusiv bănci. Pentru stingerea incendiului intervin 15 autospeciale ale pompierilor, iar focul a afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi din suprafaţa totală a imobilului de 1.800 de metri pătraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 01:22 - Incendiul care a cuprins un depozit din judeţul Ilfov a afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi din imobil

Incendiul care a cuprins, vineri seară, un depozit cu stive de hârtie, dosare şi arhivă din judeţul Ilfov a afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi din suprafaţa totală a imobilului de 1.800 de metri pătraţi, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Daniel Vasile.

Daniel Vasile a declarat că pompierii se luptă de peste şapte ore cu flăcările care au cuprins aproximativ 1.000 de metri pătraţi din suprafaţa totală a imobilului de 1.800 de metri pătraţi şi că tavanul clădirii este aproape în întregime prăbuşit.

Potrivit sursei citate, suprafata depozitului este de 1.800 de metri pătraţi, şi nu 1.000 de metri pătraţi, aşa cum se anunţase iniţial.

Întrebat despre pagubele produse de incendiu, Vasile a spus că este posibil să fi scăpat de flăcări doar echipamentele electronice aflate în partea din spate a clădirii.

Iniţial, au fost trimise pentru stingerea incendiului zece autospeciale, patru autoscări şi o echipă de descarcerare, însă numărul acestora a fost suplimentat la 15.

Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu la o hală din Ilfov în care este depozitată arhivă

Pompierii intervin vineri seară pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o hală din judeţul Ilfov, în care este depozitată arhivă, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, care a precizat că nu se ştie încă dacă sunt persoane înăuntru.

Incendiul a cuprins un depozit din localitatea Dărăşti, judeţul Ilfov, în care sunt depozitate arhive.

Pompierii s-au confruntat cu probleme generate de cantitatea de apă de care au nevoie autospecialele de intervenţie, o parte alimentând din localităţile învecinate.

Iniţial, au fost trimise pentru stingerea incendiului zece autospeciale, patru autoscări şi o echipă de descarcerare, însă numărul acestora a fost suplimentat şi se acţionează cu 15 autospeciale de stingere, trei echipe de descarcerare şi au fost aduse şi motopompe pentru alimentare din surse fără presiune.

Daniel Vasile a precizat că hala are 1.000 de metri pătraţi, o înălţime de 15 metri şi comunică cu altă hală.

Potrivit acestuia, incendiul a cuprins iniţial o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi din hala pe structură metalică, cu parter şi două etaje, în care sunt depozitate stive de hârtie şi dosare.

Incendiul s-a propagat cu repeziciune din cauza vântului.

Depozitul cuprins de incendiu aparţine Global Archive Management, companie care se ocupă de arhivarea şi depozitarea documentelor.

Potrivit site-ului companiei, aceasta are peste 150 de clienţi, în general firme private, inclusiv bănci.

Managerul firmei, Ştefan Ecxarcu, declara, într-un interviu, că pentru a proteja cei aproximativ 75.000 de metri lineari de documente din depozitele pe care le are compania a investit pînă acum aproximativ 400.000 de euro în montarea unui sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert. Depozitul cuprins de incendiu nu avea însă un astfel de sistem.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.