Un incendiu s-a produs, sâmbătă seară, la un bloc în construcţie de pe strada Parcului din Bucureşti. Incendiul se manifestă cu mari degajări de fum, iar martorii vorbesc despre un zgomot puternic care s-a auzit, asimilat unei explozii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”La locul intervenţiei rămân în dispozitiv 3 autospeciale de stingere. Incendiul este localizat”, a transmis ISU Bucurşti-Ilfov. 

UPDATE: Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat, la Digi 24, că este vorba despre un bloc nelocuit şi nu sunt persoane în pericol.  

”E un bloc nelocuit, aflat în construcţie, unde se manifestă un incendiu la etajele superioare şi ce arde sunt materiale de construcţii care sunt depozitate acolo. Există înţeleg şi butoaie cu smoală, deci de aici vine poate şi această manifestare a incendiului (...) Nu sunt persoane rănite, nu avem persoane în pericol la acest moment”, a afirmat şeful DSU.  

La rândul său, şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a afirmat că, momentan, nu există pericol de poluare.  

”Există un risc mult mai scăzut comparativ cu incidentele care sunt generate de situaţiile industriale. E un risc mult mai scăzut, dar rămâne acest risc de a avea explozii în continuare şi în general putem avea secvenţe de poluare generate de mişcarea curenţilor de aer, dar momentan nu este un pericol pentru sănătatea publică din câte am văzut pe monitorizare (...) Ne aflăm într-o zonă în care fumul este disipat pe verticală şi avem norocul din punctul ăsta de vedere ca fumul acela să nu se regăsească pe zona care ar putea afecta Capitala momentan. Dar se poate schimba oricând direcţia vântului”, a declarat Berceanu.  

Acesta a precizat că este bine să fie geamurile închise cel puţin până la stingerea incendiului. 
 

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au explicat că s-a acţionat de la înălţime cu autoscara.  

”Echipele de pompieri au urcat la ultimul nivel şi acţionează pentru stingere. În acest moment nu mai arde cu flacără, o parte din autospeciale vor fi retrase din dispozitiv”, au transmis pompierii.  

 ŞTIRE INIŢIALĂ: Pompierii intervin, sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la un bloc în construcţie de pe strada Parcului din Bucureşti. 

Potrivit imaginilor publicate de martori pe reţelele sociale, incendiul se manifestă cu mari degajări de fum.  

”Ceva foarte rău s-a întâmplat - o explozie mare în nordul Bucureştiului. Aveţi grijă de voi. Închideţi ferestrele imediat dacă staţi în zonă”, a scis, sâmbătă seară, pe FAcebook, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu care publică imagini.

Potrivit acestuia, explozia puternică se pare că a fost cauzată de faptul că la ultimul nivel erau depozitate butoaie cu smoală. 

ISU Bucureşti-Ilfov a transmis că incendiul s-a produs pe terasa unui bloc cu 12 etaje aflat în constructie,. 
 
”Ard butoaie cu smoala şi carton bituminat, suprafata afectata aprox 500 mp. Nu sunt victime. Sunt degajari insemnate de fum”, au transmis pompierii. 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.