Un incendiu a izbucnit sâmbătă dimineaţă la Hotelul Triumf din Capitală. Zece persoane cazate în hotel au fost evacuate. Arderea s-a manifestat iniţial pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi, în zona podului Hotelului, însă după decopertarea acoperişului de către pompieri, suprafaţa afectată a fost de 600 metri pătraţi, a anunţat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov Daniel Vasile a afirmat că focul s-a manifestat iniţial pe o suprafaţă de circa 100 metri pătraţi, însă după intervenţia pompierilor în stingerea incendiul şi decopertarea acoperişului suprafaţa totală afectată este de 600 metri pătraţi.

„Incendiul s-a manifestat la podul acestui hotel. Arderea s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, însă din cauza apei utilizate şi celorlalte manevre întreprinse de colegii mei, inclusiv pentru decopertare, suprafaţa totală este de 600 mp. Incendiul a izbucnit, din primele verificări, la partea de pod, în partea superioară, ultimul nivel şi s-a extins pe orizontală. La nivelul inferior se aflau clienţi, la camerele de hotel, care au fost evacuaţi de primele echipe de pompieri de la faţa locului. Era fumul în partea de sus şi flacără, dar fumul s-a propagat şi către nivelul inferior şi atunci este o etapă procedurală şi se impune evacuarea întregii clădiri”, a afirmat Daniel Vasile, potrivit Digi 24.

Acesta a adăugat că ar putea fi mai multe cauze care au dus la izbucnirea incendiului, precum „o defecţiune tehnică sau o improvizaţie electrică sau cabluri care prezintă anumite deficienţe”.

„Ulterior şi dispozitivul a fost suplimentat. Sunt aici dispozitive pe partea din faţă, dar şi în partea de lateral şi în partea din spate. S-a acţionat concomitent, atât în interior,cât şi în exterior. Ar fi vorba şi de o defecţiune tehnică sau o improvizaţie electrică sau cabluri care prezintă anumite deficienţe. Pot fi mai multe cauze. Urmează să le stabilim. Incendiul s-a manifestat la partea de pod, care era nelocuit. Mare parte din tâmplărie este din lemn, iar acest lucru a favorizat dezvoltarea foarte rapidă a incendiului”, a completat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

ŞTIREA INIŢIALĂ Conform primelor informaţii, focul, izbucnit la primele ore ale dimineţii, se manifestă la nivelul acoperişului clădirii, care este situată pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff din zona centrală a Capitalei.

Pompierii intervin cu 14 autospeciale, conform Digi 24.

Potrivit aceleiaşi surse, 10 persoane cazate în hotel au fost evacuate.

Hotelul Triumf este inclus pe lista monumentelor istorice, fiind construit în perioada interbelică de către Petre Antonescu, arhitectul care a proiectat şi Arcul de Triumf. Clădirea a fost folosită ca bloc de locuinţe de către angajaţii Băncii Naţionale şi utilizată, după al doilea Război Mondial, de Partidul Comunist pentru cazarea oaspeţilor din străinătate.

Sursa foto: ISU Bucureşti-Ilfov
Sursa foto: ISU Bucureşti-Ilfov

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.