Şaptesprezece percheziţii au loc luni dimineaţă în judeţele Giurgiu şi Ilfov, într-un dosar de braconaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”În urma celor 17 percheziţii domiciliare efectuate astăzi, 10 aprilie, de către poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj prin folosirea câinilor ogari sau metişi ai acestora, au fost indisponibilizaţi 42 de câini ogari şi 12 pui. De asemenea, au fost identificate şi eliberate, în colaborare cu Societatea Ornitologică Română, 120 de păsări de interes naţional, pentru care este interzisă deţinerea şi capturarea, indisponibilizaţi 10.000 de euro şi aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 50.000 de lei, pentru nemicrociparea câinilor ogari”, anunţă IGPR.
 
Au fost ridicate 15 telefoane mobile aparţinând persoanelor care au fost percheziţionate, alte bunuri ce pot sprijini în soluţionarea cauzei, precum laptop-uri, proiectoare, binocluri şi dispozitive de capturare a păsărilor/capcane, precum şi 3 carcase de iepuri şi a fost întocmită o notă de constatare de către Garda de Mediu Giurgiu, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie aplicate măsuri legale.
 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Astăzi, 10 aprilie, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase pun în executare 17 mandate de percheziţie domiciliare, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj prin folosirea câinilor ogari sau metişi ai acestora. Din cercetări a rezultat că 15 persoane ar fi săvârşit infracţiuni la regimul cinegetic şi la regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, prin capturarea vânatului de talie mică şi mijlocie, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte”, transmite IGPR.
 
De asemenea, aceştia ar fi folosit câini ogari sau metişi, dispozitive de vedere pe timp de noapte şi autoturisme special modificate pentru accesul pe fondurile de vânătoare.
 
Acţiunea beneficiază de sprijinul specialiştilor criminalişti, echipelor de intervenţie, precum şi al poliţiştilor structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigaţii criminale şi de la protecţia animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Giurgiu şi Teleorman. 
 
Activităţile sunt realizate simultan, în judeţele Ilfov şi Giurgiu, cu suportul specialiştilor Gărzii Naţionale de Mediu, Consiliului Judeţean Ilfov şi Societăţii Ornitologice Române, conform competenţelor ce le revin.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.