Echipaje de pompieri şi salvamontişti au intervenit, duminică după-amiază, în localitatea Livezi-Ciuc, judeţul Harghita, pentru a ajuta o persoană de 17 ani care a alunecat de pe un pod, de la circa opt metri înălţime. Adolescentul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la spital. O altă persoană, blocată pe un pilon de beton, a fost coborâtă de salvamontişti. Cei doi tineri urcaseră pe un viaduct.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Intervenţie mai deosebită a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Harghita pentru salvarea a doi tineri care s-au căţărat pe viaductul Livezi. Unul dintre ei a căzut şi şi-a fracturat un picior, iar cel de-al doilea a trebuit să fie recuperat de salvamontişti”, a arătat Salvamont România.

FOTO: Salvamont
FOTO: Salvamont

Salvamontiştii au folosit tehnici şi echipamente specifice salvării montane, între ele şi aruncătorul de coardă, echipament care, în ţara noastră, se afla doar în dotarea echipelor Salvamont.

UPDATE - Echipajul Salvamont ajuns la locul solicitării a coborât persoana în siguranţă de pe pod, fără a avea nevoie de asistenţă medicală.

”Adolescentul rănit a fost preluat şi transportat, de către echipajul SMURD, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, a transmis ISU Harghita.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Harghita, o persoană în vârstă de 17 ani a alunecat de pe un pod, de la o înălţime de aproximativ  8 metri, în localitatea Livezi-Ciuc, şi are un traumatism la genunchi.

”Mai este o a doua persoană care este rămasă pe un pilon de beton care are nevoie de sprijin pentru a coborî. Au fost trimise la faţa locului 2 echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială complexă de primă intervenţie, precum şi Serviciul Salvamont”, a precizat sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.