Traficul rutier şi feroviar este oprit, duminică dimineaţă, în localitatea Bălănoaia, judeţul Giurgiu, după ce un tren plin cu păcură şi benzină a lovit un camion plin cu piese auto. Trenul este format din 23 de vagoane, iar pompierii anunţă scurgeri de combustibil pe carosabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ISU Giurgiu precizează că trenul transportă păcură si benzină, în 23 de vagoane cisternă.

”Din fericire nu au fost înregistrate victime, însă în urma impactului TIR-ul a fost străpuns de locomotiva şi transportat circa 50 m pe calea ferată, avariind tronsonul de cale ferata respectiv. De asemenea, o cantitate considerabilă de carburant de la rezervoarele locomotivei şi ale autotrenului, a ajuns pe sol”, a transmis ISU Giurgiu.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Traficul este blocat si la acest moment, echipaje ale IPJ Giurgiu fiind prezente la fata locului pentru dirijarea traficului pe rute alternative.

”Misiunea de asigurare măsuri PSI continuă şi în acest moment, urmând ca acestea să fie asigurate de către echipajele noastre până la îndepărtarea oricărui pericol pentru cetăţeni. Se aşteaptă forţe şi mijloace din cadrul CFR pentru tractarea locomotivei şi a garniturilor de tren astfel încât traficul pe DN 5B să se poată relua”, a mai transmis ISU Giurgiu.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, traficul rutier şi cel feroviar sunt oprite în localitatea Bălănoaia, judeţul Giurgiu”, a transmis, duminică Centrul Infotrafic.

Sursa citată a precizat că, în cursul nopţii, la intersecţia dintre secţia de cale ferată 903 Videle-Giurgiu şi DN 5B Giurgiu-Ghimpaţi, un tren care circula pe relaţia Brazi-Giurgiu (încărcat cu păcură şi benzină), a acroşat la o trecere la nivel cu calea ferată, semnalizată prin semnale acustice şi luminoase, un autotren încărcat cu piese auto.

Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, nefiind pericol de explozie.

Se acţionează la faţa locului pentru transbordarea încărcăturii şi reluarea normală a circulaţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.