Fostul şef al Direcţiei de Protecţie Internă din Ministerul de Interne Gelu Oltean a fost reţinut de procurorii DIICOT Braşov, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Duminică, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gelu Oltean a fost reţinut sâmbătă de procurorii DIICOT Braşov, într-un dosar de trafic de droguri. 

”Trei persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Braşov într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Aceştia organizau într-o casă din judeţul Dâmboviţa reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conţine AYAHUASCA”, a anunţat DIICOT.

În dosar mai apar Vanessa Youness şi Thomas Lishman, pentru toate cele trei persoane DIICOT cerând arestarea preventivă.

Toţi cei trei ar fi avut legătură cu o clinică de wellness de lângă Bucureşti, unde pacienţilor li s-ar fi dat spre consum o substanţă considerată drog. 

Tribunalul Braşov a admis propunerea procurorilor DIICOT şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. 

”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Braşov în dosar penal nr. 226D/P/2019 şi în consecinţă: În baza art. 202 al 1,3 Cod procedură penală, art. 223 al 2 Cod procedură penală, art 226 Cod Procedură Penală dispune luarea măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.12.2019 şi până la data de 13.01.2020 inclusiv faţă de inculpaţii: YOUNESS AMAL-VANESSA, LISHMAN THOMAS IVOR MOWBRAY, OLTEAN GELU MARIN. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. Dispune plata serviciilor de traducere realizate de interpretul autorizat Dudiţa Ioana în regim de urgenţă, simultan şi în zi nelucrătoare în intervalul de timp 14,00-18,30 din fondurile alocate Tribunalului Braşov sume care rămân în sarcina statului potrivit art 275 alin 6 Cod procedură penală. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului”, se arată în decizia instanţei.

Decizia poate fi contestată, în 48 ore de la pronunţare.

În 2016, Gelu Oltean a fost vizat într-un dosar al DNA. Procurorii îl acuzau că, în cursul anului 2014, şi-a însuşit suma de 15.000 de lei, iar pentru aceasta, într-un raport întocmit ulterior, a atestat în fals existenţa unor cheltuieli operative.

"Pentru a ascunde delapidarea fondurilor operative, acesta a dispus, nelegal, înregistrarea în evidenţele documentelor secrete de stat ale DIPI nivelul de clasificare «secret», a unui înscris care nu conţinea nicio informaţie a cărei divulgare să fie de natură a produce daune securităţii naţionale", susţin eau procurorii.

Gelu Oltean a ocupat funcţia de şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (actualmente departament) din cadrul MAI până în anul 2014. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.