O fumigenă de culoare vişinie, care putea fi acţionată de la distanţă, a fost găsită, joi, în tribunele stadionului CFR Cluj, poliţiştii făcând cercetări pentru a identifica persoana care a amplasat-o acolo. Joi seară, pe acest stadion va avea loc meciul CFR Cluj - U Cluj. Jandarmeria Română anunţă că a suplimentat dispozitivul de ordine publică, fiind aduşi 100 de jandarmi de la Târgu Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - În contextul meciului CFR Cluj - U Cluj, peste 300 de jandarmi, alături de colegii din celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, vor lua măsuri de prevenire şi descurajare a potenţialelor incidente pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la şi de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul municipiului Cluj-Napoca, a transmis, joi după-amiază, Jandarmeria Română.

”Pentru a preîntâmpina apariţia unor incidente care să perturbe ordinea publică şi desfăşurarea evenimentului sportiv şi având în vedere rivalitatea cunoscută dintre suporterii celor două echipe de fotbal, Jandarmeria Română a dispus măsuri de suplimentare a dispozitivului de ordine publică prin participarea la acest eveniment a 100 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Târgu-Mureş. Această măsură a fost luată ţinând cont şi de dispunerea şi, mai ales, de capacitatea redusă a stadionului, existând posibilitatea ca mulţi dintre suporterii echipei oaspete să achiziţioneze bilete şi în alte sectoare decât cele destinate la peluză”, a arătat sursa citată.

Totodată, dispunerea stadionului într-o zonă în care căile de defluire sunt limitate din cauza străzilor înguste, jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, împreună cu Poliţia municipiului Cluj-Napoca şi ceilalţi parteneri instituţionali implicaţi în gestionarea măsurilor de ordine publică, au luat o serie de măsuri proactive menite să confere siguranţă tuturor participanţilor.
 
”Facem un apel ferm către toţi participanţii la acest eveniment sportiv să respecte recomandările forţelor de ordine şi ale organizatorilor şi le reamintim că este interzis accesul în stadion cu materiale pirotehnice de orice natură”, a subliniat Jandarmeria.
 
Partida de fotbal dintre echipele F.C. CFR 1907 Cluj şi A.S.F.C. Universitatea Cluj va avea loc, începând cu ora 19:45, pe stadionul CFR ”Dr. Constantin Rădulescu” din municipiul Cluj-Napoca, în cadrul Superligii.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Poliţiştii municipiului Cluj-Napoca au fost sesizaţi de către reprezentantul stadionului CFR Cluj, despre faptul că în tribune a fost găsit un dispozitiv care pare a fi pirotehnic. Stadionul urma să fie verificat de specialiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, conform activităţilor organizate pentru desfăşurarea în siguranţă a meciului, aceştia deplasându-se la locaţie, unde s-a constatat că respectivul dispozitiv era o fumigenă de culoare vişinie, care permitea acţionarea de la distanţă”, a transmis IPJ Cluj.

Aceasta a fost ridicată de specialiştii SAS, iar în continuare sunt efectuate activităţi pentru identificarea persoanei responsabile de plasarea obiectului în acea zonă, urmând a fi dispuse măsurile legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.