Ionuţ Nasleu a fost reţinut pe Aeroportul Otopeni miercuri seară, când voia să plece din ţară, relatează presa locală, care precizează că acesta este vizat într-un dosar de ameninţare şi şantaj deschis ca urmare a plângerii depuse de jurnalistul Dragoş Boţa şi de soţia acestuia, Iulia Boţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”La data de 18 februarie a.c., politiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Timiş au fost sesizati prin intermediul unei plângeri depuse de către un bărbat în vârstă de 44 de ani, în care erau relatate elemente constitutive ale infracţiunii de şantaj. În urma cercetărilor efectuate cu privire la cele sesizate, ieri, 24 februarie a.c., pe baza alertei introduse la Punctele de Frontieră, a fost depistat un bărbat de 50 de ani de către poliţiştii din cadrul I.G.P.F. pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, care au procedat la predarea acestuia autorităţilor din cadrul I.P.J. Timiş în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii timişeni au procedat la reţinerea bărbatului de 50 de ani bănuit de savarsirea infracţiunii de şantaj”, transmite IPJ Timiş.

În prezent, Ionuţ Nasleu se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiş, iar poliţiştii continuă cercetarile în vederea stabilirii activităţii infracţionale a celui în cauză.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Fostul director de la Pieţe SA a ajuns sub escorta poliţiştilor la sediul IPJ Timiş şi a fost audiat de către cei de la Investigaţii Criminale.

În urma audierii sale, procurorul de caz a decis reţinerea lui Ioan Nasleu pentru 24 de ore, acesta fiind acuzat de şantaj, relatează debanat.ro.

”Da. I-am făcut plângere penală lui Ioan Nasleu pentru şantaj şi ameninţare. După ce ani de zile a lansat tot felul de calomnii despre noi în spaţiul public, ne-a dat în judecată şi a pierdut, Nasleu a trecut la nivelul următor – şantajul. Când i-am cerut un punct de vedere, răspunsul a fost un mesaj de ameninţare pentru amândoi. Ni s-a transmis că dacă publicaţiile noastre, pressalert.ro şi debanat.ro, vor continua să scrie despre ce face, va face publică o pretinsă înregistrare compromiţătoare. Cum nu exisă nimic de acest fel şi pentru că amândoi nu putem accepta ca viaţa noastră şi activitatea profesională să fie negociată, am decis să facem ce este firesc şi normal – să sesizăm autorităţile statului”, au transmis Iulia şi Dragoş Boţa.

Ionuţ Nasleu a fost demis de la conducerea Pieţe SA, societate aflată în subordinea Primăriei Timişoara, anunţul fiind făcut marţi de primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz care a adăugat că acesta a dus societatea la pierderi de 4,2 milioane lei. În replică, Nasleu a declarat că edilul ”şi-a realizat singurul său mare proiect, poate singurul din mandatul său: demiterea” sa.

”Ionuţ Nasleu a fost demis de la conducerea Pieţe S.A.  Fostul consilier personal al primarului precedent şi baron peste pieţele din Timişoara a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu dispariţii misterioase din gestiune şi resurse publice folosite în beneficiu personal. Am cerut Corpului de Control să verifice şi informaţiile apărute recent în presă şi să ia măsurile care se impun. De asemenea, orice încălcare a legii va fi imediat sesizată organelor de cercetare penală”, a scris Dominic Fritz pe pagina de Facebook.

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.