O femeie a sesizat Poliţia, vineri dimineaţă, după ce a fost ameninţată de o altă femeie în staţia de metrou Piaţa Unirii 2. Poliţia a dat publicităţii imagini cu agresoarea, solicitând sprijin pentru găsirea acesteia. Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au anunţat că suspecta a fost prinsă în zona Pipera şi este audiată, iar la acest moment se fac verificări în cazul unui alt incident care ar fi avut loc la staţia de metrou Pipera.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 12:55 - Poliţia Capitalei: Suspecta în cazul incidentului de vineri de la metrou, audiată; o altă femeie a fost ameninţată la Pipera

Suspecta în cazul incidentului care a avut loc vineri dimineaţă la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 este audiată, la această oră, a anunţat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca. Ea a precizat că se fac verificări şi într-un alt caz, după ce o femeie a reclamat că a fost ameninţată la staţia de metrou Pipera.

Sarca a precizat că femeia a fost prinsă la ora 10.55, în zona staţiei de metrou Pipera, ea fiind depistată în baza descrierii privind vestimentaţia. Femeia are 57 de ani şi este audiată în prezent la Poliţia Capitalei.

"Nu a fost depistată după semnalmentele feţei, pentru că imaginile nu sunt foarte clare, a fost observată cel mai bine din spate, semnalmentele care au dus la depistarea ei sunt elementele de vestimentaţie”, a spus Diana Sarca. Ea a adăugat că între cele două persoane nu a existat un contact fizic, nu au fost îmbrânceli sau vreo altă formă de agresiune, ci doar o ameninţare verbală. Femeia care a ameninţat ar mai fi spus, pe lângă cuvintele de ameninţare, şi ceva despre proprii copii decedaţi. 

De asemenea, poliţiştii fac verificări într-un alt caz, după ce o femeie a reclamat Metrorex, pe e-mail, că a fost ameninţată vineri în staţia de metrou Pipera, anchetatorii încercând să stabilească dacă este vorba despre aceeaşi agresoare.

"Ne dorim linişte şi îi asigurăm pe cetăţeni că suntem la datorie tot timpul şi să se adreseze cu încredere Poliţiei", a afirmat reprezentantul Poliţiei Capitalei.

Întrebată despre prezenţa organelor de ordine publică în incinta staţiilor de metrou, Diana Sarca a spus că poliţiştii sunt în permanenţă acolo, însă cei mai mulţi acţionează în civil. "Sunt în prezenţă poliţişti la metrou, dar majoritatea acţionează în civil. Cum a fost la Dristor, mulţi sunt miraţi că erau poliţişti care nu au acţionat în uniformă. Poliţiştii de la metrou sunt, de regulă, îmbrăcaţi civil”, a subliniat Sarca.

O femeie a sesizat Poliţia, vineri dimineaţă, în jurul orei 10.00, după ce a fost ameninţată de o altă femeie în staţia de metrou Piaţa Unirii 2. Poliţia a dat publicităţii imagini cu agresoarea, solicitând sprijinul oamenilor pentru găsirea acesteia. Femeia i-ar fi spus persoanei care a reclamat incidentul "Nu scapi de mine”.

O femeie a sesizat Poliţia, după ce a fost ameninţată la o staţie de metrou. Poliţia face publice imagini cu agresoarea, solicitând sprijin pentru găsirea ei

O femeie a sesizat Poliţia, vineri dimineaţă, după ce a fost ameninţată de o persoană necunoscută - o femeie de aproximativ 60 de ani - în staţia de metrou Piaţa Unirii 2. Poliţia a dat publicităţii imagini cu agresoarea, solicitând sprijin pentru găsirea acesteia. Ultimele informaţii furnizate de Poliţie arată că a fost depistată o femeie cu semnalmentele celei căutate, dar se fac cercetări, iar anchetatorii aşteaptă în continuare informaţii de la oameni.

Poliţia Capitalei caută acum o femeie de 60-65 de ani, înălţime aproximativ 1,60 metri, constituţie robustă, îmbrăcată cu mai multe haine, peste care avea o fustă dreaptă, de culoare neagră, pulover negru, lung, căciulă neagră, geantă bej şi cizme negre. Pe braţ purta o haină de culoare neagră.

Femeia i-ar fi spus persoanei care a reclamat incidentul "Nu scapi de mine”.

Incidentul a fost sesizat în jurul orei 10.00.

"Solicităm sprijin din partea tuturor persoanelor care pot oferi informaţii despre persoana din imaginea alaturată. Cei care o recunosc sunt rugaţi să apeleze de urgenţă prin 112 sau să se adreseze celui mai apropiat poliţist", este apelul Poliţiei. 

Ultimele informaţii arată că a fost găsită o femeie care are semnalmentele celei căutate, dar se fac cercetări, iar Poliţia aşteaptă în continuare informaţii de la populaţie, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca. 

O tânără în vârstă de 25 de ani a murit marţi seară, în staţia de metrou Dristor. Ea a căzut în faţa unei garnituri de metrou, existând iniţial suspiciunea că a fost vorba despre o sinucidere. Poliţia Capitalei a anunţat, după câteva ore, că tânăra a fost de fapt împinsă de o altă femeie şi a făcut publice imagini cu aceasta. Femeia încercase un gest similar în staţia Costin Georgian, cu puţin timp înainte, când a împins o altă tânără, dar aceasta nu a păţit nimic.

Agresoarea este cercetată pentru omor şi tentativă de omor şi a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Tânăra care a supravieţuit tentativei de omor de la staţia de metrou Costin Georgian, după ce s-a luptat cu agresoarea care a împins-o de mai multe ori, a aşteptat două ore pentru a putea depune plângere la Poliţie, pentru că în faţa ei era o femeie care îşi pierduse sacoşa pe peron, iar poliţistul de acolo i-a cerut să aibă răbdare, motivând că el este singur, a declarat, la Antena 3, tatăl tinerei, precizând că după incident, care a avut loc în jurul orei 15.30, au sunat la 112, de unde au fost direcţionaţi la poliţia din metrou, reuşind să depună plângerea în jurul orei 19.00. Tatăl fetei mai spune că agresoarea ar fi avut scris în palmă mesajul "Am făcut-o, dar am confundat-o".

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a anunţat joi că a sesizat Parchetul Militar privind eventuale încălcări ale legii de către operatoarea 112 care a preluat apelul telefonic privind tentativa de omor de la staţia de metrou Costin Georgian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.