Două aeronave Spartan C-27 J ale Forţelor Aeriene Române intervin duminică dimineaţă, la Buzău, pentru lichidarea incendiului izbucnit pe raza comunelor Pietroasele şi Breaza.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - MApN precizează că Aeronavele C-27 J Spartan acţionează la cererea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi pot transporta câte 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere, până acum executând 4 misiuni, în care au folosit aproximativ 20 de containere cu apă.

Forţele Aeriene Române au mai acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a trei incendii de pădure din ţara noastră – unul în zona localităţii Şviniţa, din judeţul Mehedinţi, cel de-al doilea în zona Buceş, munţii Vulcan, la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara şi cel de-al treilea în zona comunei Oituz, judeţul Bacău.

De asemenea în anii trecuţi militarii români au executat şi trei misiuni internaţionale de acest tip prima desfăşurându-se în luna iulie a anului 2018, în Grecia.

Intervenţiile din judeţul Buzău vor continua în funcţie de evoluţia situaţiei.

UPDATE - În decursul nopţii incendiul la pădurea de pin din partea comunei Breaza, de aproximativ 50 ha, a fost lichidat. Duminică dimineaţă, se acţionează pentru lichidarea completĂ la ultimul focar rămas, cel de 6 ha pădure de pin pe raza localităţii Pietroasele. Duminică dimineaţă a fost făcut schimbul de ture iar la acest moment lucrează 45 de subofiţeri şi 5 ofiţeri pentru lichidarea ultimului focar, anunţă ISU.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Buzău în jurul orei 8.00, cele două avioane au ajuns deasupra dealului Istriţa şi a fost efectuată o primă degajare a unui transport cu apă, iar în jurul orei 9.00 este programată o a doua trecere a aeronavelor.
 
 
Aproximativ 500 de hectare de vegetaţie uscată şi 50 de hectare de pădure de pin au fost cuprinse de flăcări sâmbătă dupa amiază, în zona dealului Istriţa, din judeţul Buzău.
Pompierii din mai multe judeţe au fost solicitaţi în sprijin pentru a stinge focul, dar şi mijloace aeriene din dotarea MApN.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.