Două accidente în care au fost implicaţi cetăţeni ucraineni au avut loc, joi, în judeţele Vaslui şi Harghita. Şapte persoane au fost transportate la UPU Vaslui în urma accidentului produs pe DN 15D, în timp ce evenimentul rutier din Harghita s-a soldat cu alţi patru răniţi, între care trei copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit ISU Vaslui, în accidentul produs între localităţile vasluiene Buhăieşti şi Podeni au fost implicate două autovehicule în care se aflau 11 persoane, între care şi doi copii. 

"La ora 13:05 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. La accident au fost deplasate 11 autospeciale (şapte autospeciale ISU si 4 autospeciale aparţinând SAJ Vaslui), 21 subofiţeri şi doi ofiţeri. La sosirea echipajelor de intervenţie, au fost găsite două autovehicule avariate, o persoană fiind încarcerată. Celelalte persoane aflate în interior s-au autoevacuat", a precizat sursa citată.
 
Nouă dintre persoanele aflate în cele două două autovehicule (un autoturism şi o autoutilitară) au fost evaluate medical.
 
În autoturismul implicat în accident se aflau trei persoane cu cetăţenie ucraineană, o femeie şi două fetiţe.
 
Şapte dintre cele nouă persoane evaluate medical au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, între victime fiind şi mama celor două fetiţe din Ucraina. Fetiţele ucrainene au rămas cu ceilalţi aparţinători din familie (autoturismul înmatriculat în Ucraina făcea parte dintr-un grup de autoturisme, toate înmatriculate în această ţară).
 
La ora 14:05 a fost dezactivat Planul Roşu de Intervenţie.
 
Cauzele şi circumstanţele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de instituţiile abilitate în acest sens.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, un accident a avut loc pe DN 15D, în apropiere de localitatea Buhăieşti.

În acest accident au fost implicate două autovehicule în care se aflau 11 persoane, între care şi doi copii, astfel că a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Acolo s-au deplasat 11 autospeciale, patru dintre acestea fiind ambulanţe aparţinând SAJ Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenţie, au fost găsite două autovehicule avariate, o persoană fiind încarcerată. Celelalte persoane aflate în interior au reuşit să iasă singure.

Într-unul din autoturisme se aflau trei persoane cu cetăţenie ucraineană.

Cinci dintre persoanele aflate în cele două două autovehicule au necesitat îngrijiri medicale, iar patru, între care şi un cetăţean ucrainean, au fost transportate la UPU Vaslui.

Celălat accident s-a produs în judeţul Harghita, pe DN 15, fiind implicaţi cetăţeni ucraineni.

"Din primele cercetări s-a constatat că o femeie de 42 de ani, cetăţean ucrainean, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.15, din direcţia localităţii Corbu către Borsec, a părăsit partea carosabilă, a lovit un cap de podeţ aflat pe marginea drumului şi s-a răsturnat în gura de colectare a apelor pluviale din dreptul podeţului", a transmis Poliţia Judeţean Harghita.

În autoturisme se mai afla o femeie de 40 de ani şi trei copii, în vârstă de un an, respectiv 11 şi 12 ani.

Femeia care conducea şi cei trei copii au fost răniţi, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit un dosar penal, în acest sens, pentru vătămare corporală din culpă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.